Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Lut 21, 2012
320
0
0
Witajcie, torty powalają jak zwykle cudne !!!
A to moje
 

Załączniki

  • 1229980_571659962872986_755222054_n.jpg
    1229980_571659962872986_755222054_n.jpg
    84.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 1239497_571659226206393_2144793104_n.jpg
    1239497_571659226206393_2144793104_n.jpg
    110.9 KB · Wyświetleń: 0

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
zahir2006 Piękny ten torcik,bardzo mi się podoba to taka moja kolorystyka,i wogóle
23_129_8.gif


asiulla Twoje torciki cudne,podziwiam,że umiesz tak hurtem
100.gif


Judyta050 gąbczsty świetny,już bez nosa wyglada
daumen.gif


czarnowodzianka Twoje torciki również super zwłaszcza zamek mi przypadł
applause1.gif
 

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
kasia19 Georg świetnysuper wyszedł zdolna bestyjka z Ciebie
icon_mrgreen.gif


Judyta050 super,a jak klient zadowolony to jest najważniejsze,a tak na marginesie to nie dziwie się że klient zadowolony
lecker.gif
 

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
kobietki tak żeby zadnej z Was nie pominąć torciki super !!!Niewiele zaglądam bo się produkuję
icon_mrgreen.gif
na czwartek jeden a na niedzielę dwa torty więc mam trochę do myślenia
wink.gif
 

siwa

Member
Lip 23, 2013
33
0
0
witajcie
wciaz czytam i czytam ucze sie powoli
ostatnio zrobilam swojego pierwszego torta pokrytego masa niestety cos poszlo nie tak
icon_sad.gif

pomozcie prosze na pewno po wygladzie bedziecie wiedzialy o co chodzi z ta moja masa ?
icon_smile.gif


co zrobilam nie tak ? wasze sa gladkie piekne moja jakas pekająca
icon_sad.gif


1240230_454307568001866_539011098_n.jpg

10874_454192641346692_431118298_n.jpg


a to maly bukiecik z masy
icon_smile.gif


1006052_454305484668741_1746299522_n.jpg

Dziewczyny Wasze torty sa BOSKIE !!! WIELKI SZACUN DLA WAS !!!
 

Załączniki

  • 10874_454192641346692_431118298_n.jpg
    10874_454192641346692_431118298_n.jpg
    93.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 1240230_454307568001866_539011098_n.jpg
    1240230_454307568001866_539011098_n.jpg
    90.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 1006052_454305484668741_1746299522_n.jpg
    1006052_454305484668741_1746299522_n.jpg
    124.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
siwa @ 27 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1463931witajcie
wciaz czytam i czytam ucze sie powoli
ostatnio zrobilam swojego pierwszego torta pokrytego masa niestety cos poszlo nie tak
icon_sad.gif

pomozcie prosze na pewno po wygladzie bedziecie wiedzialy o co chodzi z ta moja masa ?
icon_smile.gif


co zrobilam nie tak ? wasze sa gladkie piekne moja jakas pekająca
icon_sad.gif



Dziewczyny Wasze torty sa BOSKIE !!! WIELKI SZACUN DLA WAS !!!
Najpierw się pod tym podpisze :D cudeńka !!!! zahir2006 Chrzcinowy Boski
freu.gif
czyściutki, gładziutki i kolorystycznie PPPpppiiiijjjjęęęękkkknnnyyy
zahnlos.gif

Kasia19 Georg prosto z bajki !!! miałaś instrukcję jak robić?


Siwa czy koło jest malowane? czy masa barwiona przed obłożeniem? Jest mozliwe że masa zareagowała z barwnikiem, ostatnio ja miałam tak przy czerwonym barwniku. Jak za dużo "parcieją" rozwarstwiają się bo to nie wygląda na pękanie tylko "gnicie" ;)
Czy podobnie się zrobiło z Twoją masą ?
 

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Dziewczyny robie dzisiaj torta z bitej śmietany dla 'bezglutenowca' podajcie prosze przepis na szybką może masę maślaną któą będe mogła wysmarować torta ponieważ chce go obłożyć masą cukrową......z góry dziekuje ślicznie:*
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Torty jak zwykle, cudnej urody
daumen.gif


kasia19 @ 28 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1464029Jam przeszukałam chyba cały internet i nie znalazłam tutka jak zrobic Georga , więc patrzylam na zdjęcie i robiłam , i kleiłam aż ulepiłam ;) z drugim było już trochę szybciej
icon_smile.gif
Wyszedł Ci na prawdę śliczny
daumen.gif

U mnie tez bardzo często zdjęcie jest najlepszą pomocą dydaktyczną , zawsze udaje się cos odtworzyć.... no może raz z lepszym raz z gorszym skutkiem
icon_mrgreen.gif


Siwa tak jak pisze JAM, często przyczyna jest barwnik i myślę, że to jest to, czasami zbyt dużo cukru pudru a czasami tez masa dziwnie pęka kiedy jest za słabo wyrobiona-ogrzana ale każde pęknięcia wyglądają inaczej.
 

siwa

Member
Lip 23, 2013
33
0
0
witajcie
JAM tak wlasnie wygladala moja masa
icon_sad.gif
tak sie zaczelo robic po dodaniu barwnika
czyli co za duzo go czy jakis mam zly barwnik ?
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
siwa @ 28 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1464045witajcie
JAM tak wlasnie wygladala moja masa
icon_sad.gif
tak sie zaczelo robic po dodaniu barwnika
czyli co za duzo go czy jakis mam zly barwnik ?
Mialas barwnik w proszku czy w żelu? Do barwienia na intensywny kolor lepsze są proszkowe, żelowe bardzo rozrzedzają masę.
Najlepiej dodawać barwnik na etapie rozgrzewania żelatyny. Nie tylko lepiej się taką masę robi ale i kolor jest intensywniejszy. Z tym, że zauważyłam że dodając barwnik na tym etapie trzeba dodać mniej cukru pudru, po prostu masa nie przyjmuje całej porcji i tez zaczyna się kruszyć.
 

siwa

Member
Lip 23, 2013
33
0
0
kochane jestescie dziekuje za pomoc
icon_smile.gif

mialam barwnik w proszku ale moze za duzo dodalam alkoholu ?
icon_smile.gif

nie wiedzialam ze moge dodac barwnik na etapie rozpuszczania zelatyny
icon_smile.gif

teraz bede robic torta na wieczor panienski chce zrobic peniska
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

ale strasznie boje sie masy kurde opona poszarpana to ok ale penis poszarpany nie bedzie ciekawy
icon_smile.gif

a prosze podpowiedzcie mi jaka masa maslana nakladacie na torta pod cukrowa ja zrobilam ostatnio okrylam torta kurde w szpary powchodzilo tego masla za duzo pozniej bylo niezbyt wlozylam taki okryty masa maslana do lodowki a pozniej bylo tak twarde ze mialam problem z nalozeniem cukrowej. prosze podpowiedzcie jak wy to robicie pokolei i gdzie moge znalezc najlepsza mase maślaną ?
 

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
siwa @ 28 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1464067kochane jestescie dziekuje za pomoc
icon_smile.gif

mialam barwnik w proszku ale moze za duzo dodalam alkoholu ?
icon_smile.gif

nie wiedzialam ze moge dodac barwnik na etapie rozpuszczania zelatyny
icon_smile.gif

teraz bede robic torta na wieczor panienski chce zrobic peniska
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

ale strasznie boje sie masy kurde opona poszarpana to ok ale penis poszarpany nie bedzie ciekawy
icon_smile.gif

a prosze podpowiedzcie mi jaka masa maslana nakladacie na torta pod cukrowa ja zrobilam ostatnio okrylam torta kurde w szpary powchodzilo tego masla za duzo pozniej bylo niezbyt wlozylam taki okryty masa maslana do lodowki a pozniej bylo tak twarde ze mialam problem z nalozeniem cukrowej. prosze podpowiedzcie jak wy to robicie pokolei i gdzie moge znalezc najlepsza mase maślaną ?
pod samą masę ja daje tylko masło, cukier puder i z łyżkę lub dwie soku z cytryny lub limonki, po otynkowaniu wkładam do lodówki żeby własnie było twarde, jak cos jest nie bardzo rowne to poprawiam i znowu do lodówki ..... dopiero pokrywam masą - dobrze wyrobioną, jak masz problem to może pokrywaj troche grubszą warstwą masy a dojdziesz do wprawy ..
 

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
marioletta @ 28 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1464094pod samą masę ja daje tylko masło, cukier puder i z łyżkę lub dwie soku z cytryny lub limonki, po otynkowaniu wkładam do lodówki żeby własnie było twarde, jak cos jest nie bardzo rowne to poprawiam i znowu do lodówki ..... dopiero pokrywam masą - dobrze wyrobioną, jak masz problem to może pokrywaj troche grubszą warstwą masy a dojdziesz do wprawy ..
a czym sie różnii taka masa :masło.cukier,cytryna od :masło ,cukier,mleko?
 

siwa

Member
Lip 23, 2013
33
0
0
marioletta @ 28 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1464094pod samą masę ja daje tylko masło, cukier puder i z łyżkę lub dwie soku z cytryny lub limonki, po otynkowaniu wkładam do lodówki żeby własnie było twarde, jak cos jest nie bardzo rowne to poprawiam i znowu do lodówki ..... dopiero pokrywam masą - dobrze wyrobioną, jak masz problem to może pokrywaj troche grubszą warstwą masy a dojdziesz do wprawy ..
a prosze mi podpowiedziec ile masla i cukru pudru ?
a wiec masa maslaną smaruje rowno tort aaaaaaaa
a ja posmarowalam tak byle jak
a po wyjeciu z lodowki kiedy maslana jest twarda to na taka twarda nakladam mase cukrowa czy jakos inaczej ?
przepraszam ze takie pytania zadaje musze sie brac za robote a tu tyle jest watkow tematow wpisow ze ciezko jest znalezc to czego sie chce
icon_sad.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy