Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

kasia19

Member
Mar 7, 2013
158
0
0
Asiulla, wszystkie torty super, takie czysciutkie i dopracowane, mam nadzieje ze kiedys tez tak będę umiała zrobic. Mam pytanie , czy szablon do myszki miki gdzies mozna ściągnąć czy sama sobie przygotowałas, bo juz się naszukałam i nie mogę nigdzie znaleść
icon_sad.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Asiulla, zrób w końcu coś, co można by skrytykować
icon_mrgreen.gif
a tu jak zwykle wygłaskane, idealne, cudne
daumen.gif

jedyne do czego mogłabym się czepić to zwiędnięty kwiatek
zahnlos.gif

Judyta050 @ 19 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1474806Czy ma któraś z was przepis na ryż preparowany do <modelowania,wypełniania,rzezbienia>??
Nie mam proporcji najlepszy sposób &quot;na oko&quot; rozpuszczam pianki w mikrofali po wyjęciu dodaję partiami ryż do pożądanej struktury. Ważne żeby naczynie do pianek i dłonie smarować masłem bo lepi się jak...
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
kasia19 @ 19 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1474812Asiulla, wszystkie torty super, takie czysciutkie i dopracowane, mam nadzieje ze kiedys tez tak będę umiała zrobic. Mam pytanie , czy szablon do myszki miki gdzies mozna ściągnąć czy sama sobie przygotowałas, bo juz się naszukałam i nie mogę nigdzie znaleść
icon_sad.gif
Nie wiem czym &quot;posiłkuje się&quot; Asiula ale ja przypadku takich tortów powiększam obraz z jakiejś kolorowanki i drukuję, mam gotowy dowolny szablon.

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Dziekuje Joanno nigdzie nie moglam znalezc zadnego przepisu;)

A to dla mojego narzyczonego miłośnika Fiata 126p:)

Załączniki

• DSCN5894.JPG
    DSCN5894.JPG
    144.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN5890.JPG
    DSCN5890.JPG
    145 KB · Wyświetleń: 0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Judyta050 @ 19 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1474805Kadarma jajo niespodzianka to super prosty tort ;)
Asiulla extra produkcja
daumen.gif
jeżeli to nie tajemnica to zdradz jak robisz tak wysokie torty? czy to tak grube biszkopty jak w stylu angielskim? ;)
biszkopt mi rośnie zawsze równo z blaszką, przkrajam go na 3 i daję 2 warstwy bitej śmietany i jakoś mi tak zawsze wysokie wychodzą

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
kasia19 @ 19 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1474812Asiulla, wszystkie torty super, takie czysciutkie i dopracowane, mam nadzieje ze kiedys tez tak będę umiała zrobic. Mam pytanie , czy szablon do myszki miki gdzies mozna ściągnąć czy sama sobie przygotowałas, bo juz się naszukałam i nie mogę nigdzie znaleść
icon_sad.gif
https://www.google.pl/search?q=mickey+mouse...366&bih=605
zawsze sobie drukuję taki łeb i powiększam na ksero A3
icon_smile.gif

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Judyto, masa na fiata - czarna - gotowa czy samoróbka? A może malowana? Czerń idealna. Mam do zrobienia aparat fotograficzny i zastanawiam się , co będzie lepsze. dziewczyny doradźcie
gruebel_2.gif

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
kadarma @ 20 Oct 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1474949Judyto, masa na fiata - czarna - gotowa czy samoróbka? A może malowana? Czerń idealna. Mam do zrobienia aparat fotograficzny i zastanawiam się , co będzie lepsze. dziewczyny doradźcie
gruebel_2.gif
Wcześniej robiłam xboxa czarnego i byłam zmuszona kupić bo sama nie uzyskałabym tak głębokiej czerni. Pierwszy raz mialam kupną masę w rękach i stwierdziłam ze czerń będe kupywać bo efekt jest dużo lepszy niż szara samoróbka:) Malować jeszcze nie malowałam wiec nie wiem jak to bedzie wyglądać.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy