Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
kobietki wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku!!!!!
wink.gif
 

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Dziewczyny kochane zamierzam zrobić tort piętrowy dokladnie 3 pietra. To moj taki pierwszy i mam kilka pytac czy mozecie mi pomoc?:
1. Czy stosujecie profesjonalne kilji do usztywnienia pięter czy wykalaczki?
2. Czy pod kazde pietro podkladacie podstwke papierowa?
3. I jak przewozicie taki tort? czy są specjalne pudla?

 

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
kajastama @ 2 Jan 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1493856Asiulla pytanie jak długo masujesz że twoje torty sa tak idealnie gładkie?
icon_smile.gif
masz moze na to sprawdzony sposób?
icon_smile.gif
ja nie Asiula
icon_razz.gif
ale najważniejsze to dobrze "otynkować" to nie trzeba nic głaskać tyle tylko żeby się przylepiło
icon_smile.gif


do piętrowych używam grubych słomek do szejków lub pałeczek do sushi, w zależności od pięter, odpowiednio dociętych
 

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
trzeba równo otynkować, a jak obkładam masą to tylko packą z wierzchu gładzę żeby bąbli nie było i boku żeby dobrze przylegała masa. między piętra daję wsporniki a jak nie mam to patyczki do szaszłyków, każde piętro jest na cienkim podkładzie nie licząc dolnego bo na sztywnym
 

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Nie było mnie tu trochę no i proszę...jak zwykle jest co oglądać. Przy tej też okazji Wszystkim zakręconym tortomaniaczkom życzę w Nowym Roku zdrówka i dużo klientów i to tylko tych zadowolonych.
A to kilka moich ostatnich tortów

viagra.jpg kufel.jpg Nowy_Rok.jpg 2_kotki.jpg
 

Załączniki

  • kufel.jpg
    kufel.jpg
    118.5 KB · Wyświetleń: 0
  • Nowy_Rok.jpg
    Nowy_Rok.jpg
    93.2 KB · Wyświetleń: 0
  • viagra.jpg
    viagra.jpg
    80.5 KB · Wyświetleń: 0
  • 2_kotki.jpg
    2_kotki.jpg
    121.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
u mnie tynk to kostka masła + szklanka cukru pudru + ewentualnie olejek cytrynowy do tego - utarte do białości, tym lecę cały tort a później jak zastygnie, przed położeniem masy, ciepłą dłonią gładzę żeby nie było nierówności i masa dobrze się przykleiła
 

kajastama

Member
Paź 14, 2013
333
0
0
Mi też od razu lepiej się tynkowało:) A to moje z weekendu:)
 

Załączniki

  • 50_lat.JPG
    50_lat.JPG
    82.4 KB · Wyświetleń: 0
  • balwan_i_kokarda.JPG
    balwan_i_kokarda.JPG
    75 KB · Wyświetleń: 0
  • boisko_fabian.JPG
    boisko_fabian.JPG
    90.6 KB · Wyświetleń: 0
  • krawat_czarny.JPG
    krawat_czarny.JPG
    64.5 KB · Wyświetleń: 0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
następnym razem też zrobię takie dziurkowane bramki, bo moje to tragedia...
z tego week.:
ananasowe boisko
boisko_ananasowe_002.jpg

czekoladowo-miętowe prosiaczki
czekoladowo_miętowy_064.jpg

i jeszcze jeden czekoladowo-miętowy
czekoladowo_miętowy_na_60_006.jpg
 

Załączniki

  • boisko_ananasowe_002.jpg
    boisko_ananasowe_002.jpg
    80.9 KB · Wyświetleń: 0
  • czekoladowo_miętowy_064.jpg
    czekoladowo_miętowy_064.jpg
    91.5 KB · Wyświetleń: 0
  • czekoladowo_miętowy_na_60_006.jpg
    czekoladowo_miętowy_na_60_006.jpg
    86 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

malgosik

Member
Sty 8, 2012
1
0
0
dziewczyny, pierwszy raz tu zagladam, z jakiego przepisu robicie mase do tortow w stylu angielskim, te do figurek i obkładania ? roi mi sie w oczach przez te 600 stron...
wlasnie swoja pierwsza mase wywalilam do smieci, rwała sie w rekach
icon_sad.gif
wysjciowo bylo 4 lyzeczki zelatyny, 70 ml wody, 100g glukozy, 1 lyzka gliceryny 700g pudru i troche planty - ale nic nie wyszlo , robolilam wczoraj dzis chcialam rozwalkowac i wszystko sie skruszylo
icon_sad.gif
trzymalam szczelnie zawiniete w folii na blacie w kuchni
dodalam gliceryny i planty, nabrala plastycznosci ale za walkiem sie rwała, jak w koncu nalozylam cudem na torcik to gora zostaly a boki sie oberwały od razu
icon_sad.gif

z gory wielkie dzieki
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy