joka @ 2 Jul 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1532191U mnie było ostatnio podobnie jak robiłam sowę ,ale do dałam odrobinkę wody i podsypałam mąką ziemniaczaną, zagniotłam i nawet się połączyło tak że mogłam dalej wałkować i wycinać piórka.Ja też mogłabym z tej mojej zepsutej masy wycinać niewielkie elementy, ale o obłożeniu nią tortu nie było mowyMusiałam zrobić jeszcze jedną, barwnika dałam do środka bardzo mało i po obłożeniu, malowałam tort.![]()
mysz @ 2 Jul 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1532192Czekam na starego, ręka mnie tak już boli w nadgarstku że nic nie zrobię.Rozpuść trochę barwnika w wodzie dosłownie kropla dwie lub w spirytusie i po około 15 minutach dodaj do masy, zagnieć, zostaw na 30 minut do 1h i znowu , zobaczysz ,że kolor będzie coraz bardziej intensywny, dlatego warto czasami robić te ciemne kolory z 2-3 dni wcześniej.
Co prawda , mi też , nie zawsze czerwony wychodzi, więc albo kupuję gotową albo jak darady zabarwiam trochę a resztę maluję sprajem w kolorze już na torcie.
Powodzenia.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.