bumelka @ 21 Apr 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1607609mamaKrzysia pokażę Ci tort w którym dałam tyle podpórek co na rysunku wyżej. Tort był bardzo ciężki. Miał być na 50 osób i jeszcze zostać. I Tort na 30 osób z małym górnym piętrem.Tu miałam tylko 5 podpórek
Pokaż załącznik 94660 Pokaż załącznik 94661Bumelko torty cudne![]()
Czy do kielicha masz jakąś formę, czy sama robisz ?
goma @ 28 Apr 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1607880Bumelko torty cudne![]()
Czy do kielicha masz jakąś formę, czy sama robisz ?Wszystko lepię sama. Najpierw na jakimś pucharku oblepiam masę i czekam aż wyschnie. Potem dolepiam nóżkę i wszystkie ozdoby. Na koniec maluję. Jak już jest zupełnie suchy.
julinka @ 5 May 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1608105Dziewczyny torty przecudne. Siedzę i się gapię i oczu nie mogę oderwać. Bumelko - tort komunijny bardzo elegancki i super zestawienie kolorystyczne. BeataSz twój weselny piękny. Powiedz, kwiaty malowałaś na mokro czy na sucho? Kardama twój komunijny też cudny, to stare złoto nadało mu takiej dostojności. Gratuluję talentu dziewczyny.Julinko,
jeśli to do mnie to pytanie o malowanie kwiatów, to odpowiadam, że to natura je malowała, nie jabo to żywe kwiaty były![]()
![]()
julinka @ 6 May 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1608160Beatko, pytanie było do Ciebie. Naprawdę myślałam, że to kwiaty z masy cukrowej. Takie cuda robicie dziewczyny, że trudno kwiaty żywe od cukrowych odróżnićTak czy inaczej tort cudny.![]()
Kobietki, potrzebuję rady. Mam zrobi tort w kształcie perfum Incandessence Avon http://i.iperfumy.pl/detail2/4/avon/avoinc...kobiet___15.jpg. Czy zrobić dwie części z podkładką i dać wsporniki czy normalnie jak jedno piętro. Chodzi mi o to, czy to się będzie dobrze trzymać. Tort będzie średnicy około 22 cm w najszerszym miejscu i kilka km będzie jechał.
goma @ 12 May 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1608356Bumelko, jak zwykle zachwycasz swoimi tortami![]()
A ja jeszcze mam pytanie odnośnie masy. Mam problem z pęcherzykami powietrza. Przy wałkowaniu jest ich sporo i to najczęściej niewielkich. Bardzo utrudnia mi to pracę, bo wałkuję i zagniatam masę po kilka razy aż osiągnę zadowalający efekt. Czy Wy też macie podobne problemy ? A może jest jakiś patent żeby tego uniknąć ?Czasem tak bywa jak zbyt długo zagniatasz masę i dostaje się do niej dużo powietrza. Oczywiście te pęcherze zawsze się pojawiają, nawet jak ugniatasz krócej. Jest ich tylko mniej. Ja zaczynam je przebijać jeszcze zanim osiągnę zaplanowaną grubość masy do obłożenia. Pozwala to na rozwałkowanie śladów po igle...mnie one bardzo irytują. Oczywiście bywa,że i na torcie jeszcze jakiś się ujawni.Wtedy delikatnie go przebijam i usuwam powietrze. Innej metody nie znam![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.