Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko...

Status
Ten wątek został zamknięty.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
czy wyscie sie zmowily na te labedzie i gitary!!! hehe

piekne torty!!!
Joano jestem pod wrazenie pana dzina
icon_razz.gif
jaki on prawdziwy!!!
Truskawko piekne labedzie i gitara!!!
browneye jaki ten z labedziami subtelny i delikatny.. a ten slimaczek jak z bajki!!!! sweeet!!!

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
A u mnie był tort na chrzciny
Pokaż załącznik 57909
Pokaż załącznik 57910

Z tym miałam nieco kombinacji. Miał to być tort weselny z zaprojektowanym przez 9letniego chłopca motywem. Oto projekt i efekt końcowy
Pokaż załącznik 57911
Pokaż załącznik 57912
Pokaż załącznik 57913
Zdjęcie robione wieczorem i kolory fatalne.

A ten podobnie jak u H-elen, pani sie przyponiało w poniedziałek póznym wieczorem że tort chce na środę. Mało tego tort miał ponad 30cm średnicy
icon_mrgreen.gif

Pokaż załącznik 57914

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
chachu
icon_eek.gif
ale cuda naprodukowałaś!!!
Róże, obiekt moich westchnień, poza tym cudnie skomponowane z krzyżem, piekna delikatna kolorystyka... rewelacja!!!
Ja nawet fotki nie potrafię zrobić
icon_sad.gif

fajny projektant Ci się trafił
icon_smile.gif
, świetnie sobie poradziłaś, pewnie byli zadowoleni.

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
cuda chachu cuda!!!!! Aż chce się zagladać, bo zawsze jest czym oko pocieszyć!!!!! A projektant czadowy!!!!

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
Chachu jestem pod wrażeniem Twoich zdolności,
kwiatki na tym torcie z krzyżem są takie delikatne, masa cieniutko rozwałkowana.............idę do kuchni robić masę po raz ''enty''

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
sabinal, dobra kobieto
bussi.gif

chachu, masz taką cieniutką masę na te kwiatki, chyba muszę kupić tego wspomagacza pod postacią CMc, bo moja masa nie daje się tak cienko rozwałkować i jest dość ciężka.

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
Dajecie po oczach aż język ucieka, no zaśliniłam się, matko jak mi sie chce tortu!

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Zarówno projektant jak i wykonawczyni stanęli na wysokości zadania.CUDO...

Moją wielką słabością i niedościgłym marzeniem są takie idealne róże. Może któraś z naszych Mistrzyń zamieści kiedyś fotorelację ze składania różyczek?

Iza-gr z tego co pamiętam to Chachu robi swoje dekoracje z gotowej masy, ale dodatek CMC na pewno pozwala cieniej ją rozwałkować i masa jest bardziej elastyczna.
wink.gif

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Zatkało mnie jak tu dzisiaj weszłam
icon_eek.gif

Dżin Jo_anny jest genialny idealnie ulepiony, a lampa jak prawdziwa. Całość wykonana perfekcyjnie i prezentuje się zachwycająco. Jo_anno padam do stóp
anbetung.gif

Łabędzie są cudowne i takie delikatne, a gitary wesołe (jeśli można tak powiedzieć o gitarach) i kolorowe aż miło
lecker.gif

Chachu twoje torty świetne, jak zawsze, u ciebie nigdy nie ma się do czego przyczepić, nawet ten szybki jest dopracowany i dopięty na ostatni guzik.
Ale najbardziej spodobał mi się pomysł 9-cio latka, który zaprojektował tort dla swoich rodziców, Chachu za to dla ciebie
cvety.gif
bo poradziłaś sobie wyśmienicie.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Dzięki Wam wielkie za miłe słowa
anbetung.gif

Rsstagatko zawsze można sie do czegoś doczepić
icon_mrgreen.gif
. Czy ty widzisz tą krzywą literkę d?? Bo ja teraz widzę
rofl.gif

Sabinal masz rację, robie z gotowej masy ale i tak do kwiatów używam masy z Tylo Powder. Kiedy mam już powycinane płatki kulką roluję brzegi które dzięki Tylo Powder pięknie się zawijają i jeszcze w środku je troszkę przeciągnę w kierunku dołu. Na youtubie podpatrzyłam jak cukiernik zrobił sobie z łyżek plastikowych od których odciął rączki i przykleił je do zwykłej tekturki i tam odkładał płatki. I zanim wszystkie obrobię te pierwsze troszkę przeschną i ładnie trzymają kształt.
H-elen ja tez mam problem ze zdjęciami. Aparat mam dobry ale robię je na wszystkich funkcjach aparatu i kiedy je pomniejszam wychodzą delikatnie rozmyte. Podobnie z tym tortem na chrzciny zblizenie jest poddane autokorekcie więc róże są bardziej w intensywniejszym kolorze ale jest berdziej wyrażne. A to z całym toretm jest znów zbyt mdłe.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Chachu, a linka do tego filmu może pamiętasz. Twoje kwiatki są przecudnej urody. Może byśmy podpatrzyły jak robisz takie cuda.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy