Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko...

Status
Ten wątek został zamknięty.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Witaj ponownie. No więc sama widzisz, że jest tak jak ci pisałam , że dziewczyny tęsknią za tobą. Gratuluję nagrody. Zasłużyłaś na nią.
dance.gif

Pozostałe torty piękne jak zawsze.
roflmao_2.gif
roflmao_2.gif
-Chociaż na pewno nie jestem wzorem, bo moim pracom bardzo dużo brakuje do ideału.
rofl.gif
- i kto to pisze?

Chachu - perfekcja jak zwykle.
wink.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
I jest All-- znalazła się zguba.
icon_exclaim.gif
Gratuluje z całego serca, zasłużona nagroda. Jak widzę twoje piekne kwiaty to mam mobilizację i i zapał mi powraca, bo ja to zdolna jestem ale czasem zapału brak. Kopka w dupkę mi brakuje
icon_mrgreen.gif

Śliczne, śliczne torty!!!!!!!!

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
WOW i co ja robię tu?.....uuuu jejku same cuda Wasze torty ! czapki z głów! jesteście wielkie ,a ja jak zwykle z problemem Rastogatko czy na ten krem czekoladowy z budyniem i śmietaną mogę położyć cukrowe figurki?

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
czy ktoś robił torta z robotem? muszę zrobić takowy dla studenta robotyki! albo jakaś stronka!

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
waszkamaszka @ 16 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1076480WOW i co ja robię tu?.....uuuu jejku same cuda Wasze torty ! czapki z głów! jesteście wielkie ,a ja jak zwykle z problemem Rastogatko czy na ten krem czekoladowy z budyniem i śmietaną mogę położyć cukrowe figurki?
Jeśli mogę odpowiedzieć to- jeśli ta masa jest maslana to oczywiście tak, ja motyla ostatnio położyłam na bitą śmietanę tylko posmarowałam go masłem i te dwie godz. u mnie zniósł spokojnie.
tutaj trochę robotów http://www.google.com/images?q=roobot+cake...259&bih=560

All--faajny, staranny, przejrzysty, fajny pomysł i idealne wykonanie. Jednak masa cukrowa też ci służy. Dziękuję ci bo dzięki tobie wiem że zwykły tort śmietanowy z jednym kwiatem też może być piekny!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
chachu @ 16 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1076498Jeśli mogę odpowiedzieć to- jeśli ta masa jest maslana to oczywiście tak, ja motyla ostatnio położyłam na bitą śmietanę tylko posmarowałam go masłem i te dwie godz. u mnie zniósł spokojnie.
tutaj trochę robotów http://www.google.com/images?q=roobot+cake...259&bih=560

All--faajny, staranny, przejrzysty, fajny pomysł i idealne wykonanie. Jednak masa cukrowa też ci służy. Dziękuję ci bo dzięki tobie wiem że zwykły tort śmietanowy z jednym kwiatem też może być piekny!!
Dzięki wielkie za stromkę myślę że sobie poradzę
anbetung.gif
wink.gif

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Muszę się przyznać, że trochę się u mnie zmieniło w kwestii robienia kwiatów. Lilie i niektóre inne kwiaty robię z masy przeznaczonej do kwiatów na druciku i tak je lepię. Są o niebo ładniejsze od tych jakich instruktaż wykonania wklejałam wcześniej. Podaję link jak takie kwiaty wykonać. To bardzo proste.
http://www.wielkiezarcie.com/article62427.html

A tak osadzam w torcie śmietanowym.

Sie 22, 2008
203
0
0
Alll przy tobie to moje torty są "sto lat za murzynami"
icon_smile.gif
po prostu brak słów każdy idealnie idealny
icon_smile.gif
a król na szachownicy - królewski.
A oto mój wczorajszo - dzisiejszy
nk.jpg

Załączniki

• nk.jpg
    nk.jpg
    73.7 KB · Wyświetleń: 0

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Wow, cudeńka tu robicie
icon_wink.gif

Alll, lilie świetne. Bardzo profesjonalnie zrobione. No i ta gładka góra na torcie śmietankowym...
icon_smile.gif
Ostatnio (po części za Twoją "radą", a konkretnie zdjęciami Twojego przyrządu) nabyłam w moim ukochanym sklepie taką szpatułę do wygładzania masy - niby podobna jak nóż, ale zupełnie inaczej się wygładza... 5 sekund i już wszystko równe, a ja się kiedyś kilkanaście minut męczyłam przy wygładzaniu
rofl.gif
Dziękuję więc pięknie za uświadomienie co do urządzeń tego typu. A Scooby-Doo super, gratuluję pomysłowości!

ZielonaTruskawko, tort bardzo ładny i zabawny (albo raczej typowo imprezowo wygląda, a na osiemnastkę w sam raz), nie wiem co ty od niego chcesz
icon_lol.gif
A jeśli mam się czepiać (a Wy to wszystkie tak kochacie
icon_mrgreen.gif
), to... hm, suszarka mogłaby być gładsza, ale to szczegół pewnie z powodu wysychającej masy... Polecam wgnieść Plantę do zrobionej masy, pomaga i to bardzo.

Rastagatko, dziękuję...
icon_redface.gif
...Mistrzynio ty nasza
icon_mrgreen.gif
A zanim masa była gładka to chyba godzinę męczyłam się z zagniataniem, bo ciągle się kruszyła... ale w końcu się udało. Bardzo się cieszę, że zespół się spodobał... szczerze mówiąc miłością do reggae to zapałałam niedawno i przed grudniem ich jeszcze nie znałam, dopóki nie usłyszałam na żywo jako supprt na koncercie innego zespołu, ale za to wykonują tą muzykę z miłością, a teksty proste, ale i z przekazem - jak dla mnie bomba
icon_mrgreen.gif
Przepraszam za off-top...
icon_redface.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
chachu @ 25 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1029181A ja zadzwoniłam dzisiaj do koleżanki zapytać jak tam tort , czy sie podobała , czy smakował a ona mi na to że nie wie jaki był w smaku bo...... bo go nie pokroili
rofl.gif
, trzy razy z nożem podchodzili ale tak sie wszystkim podobał że go zostawili na dzisiaj. Jednak Irlandczycy to szaleni ludzie. A tak wygladał
Pokaż załącznik 56874
Pokaż załącznik 56875
Chachu, jak zrobiłaś skrzypce?

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Sioniu-- skrzypce najpierw narysowałam sobie na kartce, zrobiłam szablon, dopasowałam do wielkości blachy w której miałam piec biszkopt-ksiązkę.
Wycięłam z masy, poczekałam aż troszkę podeschnie, zaczęłam wygładzać, dopracowywać kształty i wszyscy mówili że fajna gitara więc musiałam zrobić większe wcięcia na bokach. Kiedy podeschła pomalowałam barwnikami w proszku brązowym, czarnym, złotym. Dokleiłam też oczywiście te małe detale. Na koniec zrobiłam baardzo cieniutkie struny z masy (nie pamiętam czy były one już z TyloPowder ).
Zyczę powodzenia i czekam na twoje skrzypki
icon_mrgreen.gif

Zielona Truskawko-- super pomysł na osiemnastkę
daumen.gif

All-- ja włożyłam druciki lilii do słomki do picia , oczywiście skróconej. i wbiłam do tortu.

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
dziewczyny zamierzam kupić sobie barwniki w proszku do kwiatów. możecie podesłać link z jakimś sprawdzonym sprzedawcą i dobrymi barwnikami.
anbetung.gif
. Nie chcę ryzykować kupna żeby potem nie wyrzucić
wink.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Dziękuję bardzo. Żadna gitara, na pierwszy rzut oka widać, że skrzypce od świetnego cukrowego lutnika.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Sioniu oj widzę Cię podwójnie i potrójnie.
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

To nie masa Tylo Powder a proszek. Dodaje się go w celu uplastycznienia masy cukrowej. Taka masa nadaje się tylko do dekoracji nie do obkładania tortu. Dlaczego nie?
Ponieważ masa z jej dodatkiem bezpośrednio na torcie robi się twarda, może pękać no i byłby kłopot z krojeniem.

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Ja tez widzę się tu wielokrotnie, przepraszam. Nie wiem do kogo powinnam napisać, by to naprawić. Teraz się śmieję z tego, ale juz widziałam podwójnie i nie było mi do śmiechu. Kiedy po operacji guza mózgu wreszcie odzyskałam przytomność to pierwsze słowa powiedziałam do pielęgniarki: "Siostrzyczki, ładne z was dziewczyny. Ale dlaczego w Warszawie zatrudniają tylko bliźniaczki. I do tego jedną wyższą a drugą niższą?" Okazało się, że widzę podwójnie i do tego z przesunięciem. Trzymało mnie to około 3 tygodni.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Alll, ja też z WŻ jestem i tam znalazłam Twoje przepisy. kobieto Twoje torty to cuda(sama ostatnio próbowałam wygładzić bitą śmietanę to mnie szlak jasny brał i zostawiłam) właśnie poszukuje masy bardziej plastycznej do kwiatów tylko, że nie mam dokładnej wagi..da się to zrobić na oko?

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy