chachu
Member
- Paź 24, 2008
- 772
- 0
- 0
Ech, kupiłam kiedyś sylikonowy moduł z Tortowni do robienia diamencików-brylancików. Okazało się że do masy cukrowej jest beznadziejna tz. wcale tak łatwo się nią nie robi , ładnie nie wychodzą potrzeba dużo czasu i wprawy. Teraz zamówiłam termometr do 200*C zagotowałam i trochę się przypaliło czyli wyszły brązowe i z mnóstwem bąbelków. Muszę jednak sprawić sobie Isomalt czyli cukier który się łatwo nie karmelizuje. (w Polsce kosztuje 1kg-73pln)
Jak nie kupię tutaj w pewnym sklepie to póki co dam sobie spokój bo limit zakupów on-line na ten cel został wykorzystany
Bardzo mało wiad. znalazłam na ten temat. Nawet na youtubie.uk jest tylko jak wykonać szkło z cukru czyli sugar glass.
Jak nie kupię tutaj w pewnym sklepie to póki co dam sobie spokój bo limit zakupów on-line na ten cel został wykorzystany

Bardzo mało wiad. znalazłam na ten temat. Nawet na youtubie.uk jest tylko jak wykonać szkło z cukru czyli sugar glass.