Masa do robienia ozdób na ciasta i torty

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
ja tez bardzo ciekawa jestem-bo przymierzam sie do zrobienia masy Cinki ale jakos stracha mam
dump.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Witam dziewczyny, niestety nie moge wam jeszcze pokazac całego tortu ale mam już figurke Tomka
icon_smile.gif
i teraz musze wam opowiedziec pewną historie. Zeby sprawdzic czy wogóle dla kogoś wygląda jak Tomek wystawiłam ją na tutejszego Ebay-a i chyba bede musiała zrobić drugą bo już jest licytowana
icon_mrgreen.gif
Nie wiem czy w polsce mozna coś takiego robic ale jesli macie mozliwosc i chcecie zarobić lepcie figurki!!!! Orginalnie w sklepach są kosmicznie drogie, wczoraj wystawiłam czerwoną róże za wasze 50 zł (!!!!!) i poszła w 30 minut!!!! wstawiam pare zdjęć. Buziaki
icon_mrgreen.gif

A oczywiście wszystkie są z masy CINKI, cieniowane kolorami w paście a biel uzyskałam przez Withener Sugarcraftu. ( jak bedzie potrzeba wyśle zdjęcie lub link do sklepu
icon_smile.gif

cc1.jpg cc2.jpg
cc4.jpg cc5.jpg
cc3.jpg

Załączniki

• cc1.jpg
    cc1.jpg
    103.3 KB · Wyświetleń: 0
  • cc2.jpg
    cc2.jpg
    74.6 KB · Wyświetleń: 0
  • cc4.jpg
    cc4.jpg
    79.2 KB · Wyświetleń: 0
  • cc5.jpg
    cc5.jpg
    109.6 KB · Wyświetleń: 0
  • cc3.jpg
    cc3.jpg
    70.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Kasia0407

Member
Lut 3, 2011
815
0
0
Mój pierwszy tort z masy cukrowej - wg przepisu podanego przez Cinkę. Kolory wybrała mama, a chciałam jej zrobić niespodziankę na jutrzejsze święto. (mam nadzieję, że wyskoczy zdjęcie)

Załączniki

• 1.JPG
    1.JPG
    108.5 KB · Wyświetleń: 0

Kasia0407

Member
Lut 3, 2011
815
0
0
W sumie róże zrobione z masy z marshmallows - jednak dodanie zbyt dużej ilości płynnego barwnika - a później niestety cukru w dużej ilości- spowodowało brak możliwości rozwałkowania masy następnego dnia na torcie. Dobrze, że kwiatki zrobione dzień wcześniej...

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
devillwoman @ 25 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1132451Witam dziewczyny, niestety nie moge wam jeszcze pokazac całego tortu ale mam już figurke Tomka
icon_smile.gif
i teraz musze wam opowiedziec pewną historie. Zeby sprawdzic czy wogóle dla kogoś wygląda jak Tomek wystawiłam ją na tutejszego Ebay-a i chyba bede musiała zrobić drugą bo już jest licytowana
icon_mrgreen.gif
Nie wiem czy w polsce mozna coś takiego robic ale jesli macie mozliwosc i chcecie zarobić lepcie figurki!!!! Orginalnie w sklepach są kosmicznie drogie, wczoraj wystawiłam czerwoną róże za wasze 50 zł (!!!!!) i poszła w 30 minut!!!! wstawiam pare zdjęć. Buziaki
icon_mrgreen.gif
u nas na allegro też są w sprzedaży figurki i kwiaty z masy cukrowej

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Cinko...droga Cinko...
icon_mrgreen.gif

jak to dziewczyny mowia: ''popelnilam'' dzis te mase. Balam sie jak cho****...okropnie, ze mi nie wyjdzie. Wyszla..a w nia weszlo prawie kg cukru pudru. Mam ta mase w dloni i tak sie nia zachwycilam, ze nie mam ochoty puszczac. Ugniata sie ja wpsaniale, roze wychodza piekne. Na co ja tyle czekalam zeby zrobic te mase?
dump.gif

Jestem Twoim przepisem zachwycona!
anbetung.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Cieszę się niezmiernie
icon_mrgreen.gif

Tak dla jasności dodam tylko że przepis nie mój a przeze mnie wpisany jedynie - znalazłam go w kajeciku mojej mamy
icon_smile.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
o, to musze zapytac mojej mamy czemu ona go nie ma w swoim kajeciku
strafe.gif

a tak poza tym - robilam juz mase z pianek, z zelatyny i Twoja i jedynie Twoja przypomina konsystencja oraz plastycznoscia oryginalny lukier plastyczny, ktory mialam zaszczyt kiedys trzymac w rekach
icon_biggrin.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
ja przejrzalam kajecik mojej mamci i w sumie ma ona przepis na ciasto do karpatki - czyli wszystkie skladniki oprocz cukru pudru na koncu miksuje sie z jajami
icon_biggrin.gif
tak wiec ten kajecik nie byl taki zly - trza bylo jedynie pokombinowac
icon_biggrin.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
lambethka @ 28 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1133821zeby ozdoby z tej masy sie blyszczaly trzeba chwilke potrzymac je nad para z czajnika. Ja tak zrobilam i wyszlo ladnie
icon_biggrin.gif
blask nie zszedl nawet po wyschnieciu
icon_biggrin.gif
Ciągle pamiętam jak mojego motylka "przefrunęłam" na dziubkiem czajnika a on mi ......odfrunął- spłynął w nicość.
icon_mrgreen.gif

A jeżeli chcesz żeby oblożony masą tort błyszczał, trzeba go pociagąć pędzelkiem maczanym w wodzie lub w wódce(szybciej odparowuje)

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
devillwoman @ 28 May 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1133880Och żesz ty
anbetung.gif
kocham Cie
icon_mrgreen.gif
!!!!!
uu zapytam meza co on na to
fiesgrins.gif

Jo_anno tak tez mozna - zgadza sie -tylko, ze ja w domu nie mam kropli spirytusu a woda raz zrobily mi sie siakies smugi wiec dzis delikatnie pomachalam nad para i byl glanz
icon_biggrin.gif

ale ''chwile'' oznacza naprawde chwilunie - zeby sobie palcow nie poparzyc i zeby tez w nicosc nie odplynelo
icon_mrgreen.gif

ah i masa musi byc juz dobrze zastygnieta
icon_biggrin.gif
w sensie-ja wczoraj robilam roze a dzis ja nad czajnikiem machnelam
icon_biggrin.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy