devillwoman @ 25 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1132451Witam dziewczyny, niestety nie moge wam jeszcze pokazac całego tortu ale mam już figurke Tomkai teraz musze wam opowiedziec pewną historie. Zeby sprawdzic czy wogóle dla kogoś wygląda jak Tomek wystawiłam ją na tutejszego Ebay-a i chyba bede musiała zrobić drugą bo już jest licytowana
Nie wiem czy w polsce mozna coś takiego robic ale jesli macie mozliwosc i chcecie zarobić lepcie figurki!!!! Orginalnie w sklepach są kosmicznie drogie, wczoraj wystawiłam czerwoną róże za wasze 50 zł (!!!!!) i poszła w 30 minut!!!! wstawiam pare zdjęć. Buziaki![]()
u nas na allegro też są w sprzedaży figurki i kwiaty z masy cukrowej
Cinka @ 27 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1133466Cieszę się niezmiernie![]()
Tak dla jasności dodam tylko że przepis nie mój a przeze mnie wpisany jedynie - znalazłam go w kajeciku mojej mamy
Chwała takim MAMUSIOMNiESTETY MOJA KAJECIKA NIE PROWADZIŁA![]()
![]()
Cinka @ 13 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=448730Gotowe ulepione ozdoby zostawione na powietrzu zasychają suchą skorupką coś jak na groszkach, niestety tracą połysk, za to twardo trzymają formę.zeby ozdoby z tej masy sie blyszczaly trzeba chwilke potrzymac je nad para z czajnika. Ja tak zrobilam i wyszlo ladnieblask nie zszedl nawet po wyschnieciu![]()
![]()
lambethka @ 28 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1133821zeby ozdoby z tej masy sie blyszczaly trzeba chwilke potrzymac je nad para z czajnika. Ja tak zrobilam i wyszlo ladnieblask nie zszedl nawet po wyschnieciu![]()
Ciągle pamiętam jak mojego motylka "przefrunęłam" na dziubkiem czajnika a on mi ......odfrunął- spłynął w nicość.![]()
A jeżeli chcesz żeby oblożony masą tort błyszczał, trzeba go pociagąć pędzelkiem maczanym w wodzie lub w wódce(szybciej odparowuje)
devillwoman @ 28 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1133880Och żesz tykocham Cie
!!!!!
uu zapytam meza co on na to![]()
Jo_anno tak tez mozna - zgadza sie -tylko, ze ja w domu nie mam kropli spirytusu a woda raz zrobily mi sie siakies smugi wiec dzis delikatnie pomachalam nad para i byl glanz![]()
ale ''chwile'' oznacza naprawde chwilunie - zeby sobie palcow nie poparzyc i zeby tez w nicosc nie odplynelo![]()
ah i masa musi byc juz dobrze zastygnietaw sensie-ja wczoraj robilam roze a dzis ja nad czajnikiem machnelam![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.