Masa do robienia ozdób na ciasta i torty

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Bardzo proszę, oto tort zrobiony na bazie masy podanej przez illy:

Załączniki

• Reni_1.JPG
    Reni_1.JPG
    409.8 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
i drugie pstrykinięcie...

Mario, tym razem dałam plantę, bo ten o którym pisała illy skończył mi się.

Załączniki

• Reni_2.JPG
    Reni_2.JPG
    140.9 KB · Wyświetleń: 0

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,956
2,885
113
Dzięki
anbetung.gif
, myślałam o Plancie, bo tego niemieckiego to ja na pewno u siebie nie kupie.

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
sliczny torcik i swietny pomysl!!! Tylko tak dalej
icon_razz.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Jestem pod wrażeniem wszystkich cudowności... jesteście niebywałe!

Mam pytanie, gdzie kupujecie takie prostokątne duże serwetki koronkowe pod torty? Znalazłam i kupiłam tylko okrągłe..

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Mój slubny jest oburzony...mówi, ze takie "wypociny"...nawet nie może spróbowac..
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

A teraz proszę instrukcję do tego motyla!!! Jest cudowny!!!!

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Alll tort jest niesamowity wyglada jak prosto z cukierni, dolaczam sie do prosby o instrukcje do motylka
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Narysowałam sobie szablon.
2igfvdg.jpg

odbiłam
n184jp.jpg

i pokrywałam temperowaną czekoladą. W domu strasznie gorąco więc nie było to takie łatwe. Mąż mruczał, że nigdy w życiu nie miał w lodówce tylu motyli
rofl.gif

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
â powiedz z czego wytworzylas taki ladny odcien pomaranczu??

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
dziekuje za podpowiedz
icon_smile.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Spes @ 29 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=994004Mam pytanie, gdzie kupujecie takie prostokątne duże serwetki koronkowe pod torty? Znalazłam i kupiłam tylko okrągłe..
okrągłe zawsze kupowałam w Kauflandzie. 12 serwetek ok. 5 zł. Niedawno znalazlam okragłe i prostokatne serwetki w sklepie z akcesoriami gospodarstwa domowego. Serwetki są pakowane po 100 szt i takie mega opakowanie kosztuje 14 zł.
Koleżanki kupuja w różnych sklepach internetowych, nie pamiętam gdzie ale było już o serwetkach chyba na forum

Jeżeli miałabyś problem ze znalezieniem, mogłabym ci podesłać.
icon_wink.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Jo_anna1 @ 29 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=994160okrągłe zawsze kupowałam w Kauflandzie. 12 serwetek ok. 5 zł. Niedawno znalazlam okragłe i prostokatne serwetki w sklepie z akcesoriami gospodarstwa domowego. Serwetki są pakowane po 100 szt i takie mega opakowanie kosztuje 14 zł.
Koleżanki kupuja w różnych sklepach internetowych, nie pamiętam gdzie ale było już o serwetkach chyba na forum

Jeżeli miałabyś problem ze znalezieniem, mogłabym ci podesłać.
icon_wink.gif
Dziekuję Ci...
icon_smile.gif
Teraz wiem gdzie szukac...Mysle, że sobie poradzę..mam jeszcze troche czasu do godziny "O"
icon_smile.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Ja zapytam jeszcze...zastygały na papierze..(te motyle) i..potem papier ze spodu bez problemu odchodzi?
Rozumiem, że jest potrzebny do temperowania czekolady termometr ?
To jakies szczególne ustrojstwo??
Wypytuję, bo w sierpniu mam godzine "O"

Juz zaczęłam lepic kwiaty z masy cukrowej....Świetna zabawa...Ale ciągle jeszcze to są pierwsze nieporadne kroki!! Nie to, co Wasze mistrzostwo...mam sie od kogo uczyc!!
Dziekuję!
icon_smile.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Przepraszam, że się udzielę.
kiedyś zakupiłam polewy z ciemnej i białej czekolady takie do rozpuszczania w gorącej wodzie( chyba Dr....). Na papierze do pieczenia narysowałam jakieś esy-floresy. Odcięłam koniuszek opakowania i cieniutką strużką wylałam czekoladę. Zastygła, następnie delikatnie podważając nożem zdejmowałam ozdoby. Szybko i łatwo robi się takie ozdoby. Dobrze też je zdejmować.
Systematycznie kupowałam także czekoladowe literki, ale zawsze było mi jednych za wiele, innych brakowało. Pomyślałam żeby wykorzystać wytłaczaną foremkę po literkach. Rozpuszczam polewę i wylewam po troszeczkę do foremek, delikatnie potrząsam żeby czekolada się rozprowadziła równomiernie. Odstawiam do zastygnięcia. Literki widać na zdjęciach moich tortów.
Trochę prymitywne te moje sposoby, ale lubię eksperymentować

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy