Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam, widziałam te wasze torty i są super. Teraz już wiem ile wymagają pracy bo sama postanowiłam zrobić. Tylko jak zwykle miałam problem z masą cukrową i nie wiem w czym problem. Nie umiem wyczaić kiedy trzeba przestać dodawać cukru i nie dokońca wychodzi tak jak powinno. Jedna masa sie po jakimś czasie zaczeła kruszyć, a druga się rwała po rozwałkowaniu. No ale tort jakoś wyszedł i podkreślam że robiłam pierwszy raz taki tort więc proszę o wyrozumiałość
olo2009 po pierwsze moje gratulacje, za odwagę. Bo robić pierwszy raz tort pokryty masą cukrową i to od razu sukienkę lalki, to niezłe wyzwanie.
Ale muszę przyznać, że poradziłaś sobie świetnie, lalka jest super
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, w tym tygodniu robię tort śmietanowy dla siostry i chcę zrobić ozdoby z masy cukrowej, czy mogę bez problemu później je położyć na tort, chyba w danym dniu nic nie powinno się stać?
I jeszcze jedno pytanko czy któraś z Was ma może szablon do zrobienia trampek z masy cukrowej?
Pozdrawiam
Olo2009 nie pomogę w sprawie masy śmietanowej pod masę cukrową, bo zawsze robię maślaną.
Ale znalazłam szablon do trampek, jest tutaj a tak wyglądają już gotowe trampki.
Olo często kładę ozdoby z masy( przede wszystkim kwiatki) na bita śmietanę. Wytrzymają napewno. Na drugi dzień tylko końcówki ozdób wbite w śmietane robią się miększe. Któregoś razu dla eksperymentu przykryłam bitą śmietanę masą cukrową i na następny dzień lekko "płakała", zrobiła się taka wilgotniejsza ale nie było tragedii.