rastagatka @ 29 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1030902Dziękuję, że dodajecie mi otuchy, można na was liczyć, choćby wirtualnie![]()
H-elen o jakie szkiełka chodzi, bo nie bardzo się orientuję? A w moim przypadku nie chodzi o nic przydatnego do użytku, wręcz przeciwnie, jest to pewien rodzaj sztuki, za który mogę dać nawet duże (jak dla mnie) pieniądze, byleby móc potem cieszyć się tym do końca życia. Prawda, że jasno się wyraziłam![]()
![]()
hmm... bardzo jasno![]()
moje szkiełka to też najczęściej nic przydatnego a dusza się raduje![]()
Robię witrażei nieco mniejsze i trochę większe![]()
![]()
iza-gr @ 1 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031554h-elen, bardzo ciekawa propozycja, ale czy ciasto nie wylezie przez te dziury ?
Tego nie wiem...
Ale zawsze możesz dać długi pasek papieru do pieczenia (w środek foremki). Ja tę forme kupiłam do ciast np. z bita śmietaną, galaretką. W formie w której piekę brzegi są rozchylone ku górze (wiadomo, żeby ciasto łatwiej wyszło) ale po pierwsze taka forma ma określoną wysokość i stały wymiar a po drugie trudno jest ciasto wyjąć gdy na górze jest np. galaretka. Ta forma umożliwi mi ładne wykończenie brzegów.
Alutka @ 1 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031599W selgrosie kupilam za 16zl.Ja nie mam takiej możliwościdlatego, szperam w necie... i proszę przyjaciół![]()
![]()
Alutka @ 1 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031599W selgrosie kupilam za 16zl.U nas bylo za 2 € w oferie 2 tyg. temu w Toomie![]()
h-elen @ 29 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1030910hmm... bardzo jasno![]()
moje szkiełka to też najczęściej nic przydatnego a dusza się raduje![]()
Robię witrażei nieco mniejsze i trochę większe![]()
H-elen, a czy gdzieś można zobaczyć twoje witraże, jestem ich bardzo ciekawa?
sabinal @ 30 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031422Bardzom ci ja tempa albo zmęczona po całym dniu prace, ale dalej dumam co to za sztuka????No dobra, powiem wprost, chodzi o tatuaż. Choć wiem, że dla niektórych to oszpecanie ciała, które nie ma nic wspólnego ze sztuką. Ale dla mnie jest to kawał sztuki, jeśli oczywiście robi to prawdziwy artysta.
ania-magda @ 1 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031677...wg mnie najśliczniejsza forma, jaką widziałam - misiu o wysokości 12cm, z którego wychodzi takie ciasto: klik, oczywiście kształt, bo bez ozdób + 2 inne foremki w zestawie za 19,99zł...
A ja widziałam takiego misia ostatnio w Kauflandzie, ale nie wiem ile kosztował, bo jakoś chyba wolę misia ulepić![]()
h-elen @ 1 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031801Rastagatko![]()
Powiedz proszę, czy wybrałaś już wzór (co nie oznacza, że masz na forum go pokazać
Jeżeli tylko mam czas, z przyjemnością oglądam cykl o studiu tatuażu.
H-elen, oczywiście wybrałam, już rok temu, ale na razie czekam.... Bo z tatuażem to jest tak, że jak się zrobi jeden to ma się coraz większy apetyt na kolejne![]()
h-elen @ 1 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031801Moje szkiełka, nie są to wielkie dzieła, to moje hobby, co prawda poparte kwalifikacjami... A, zawodowo robię zuuupełnie coś innego![]()
![]()
Już obiecałam, że jak znajdę trochę czasu, to wkleję niektóre. Teraz jestem po trzytygodniowej nieobecności w domu, jak wiadomo mam zaległości a dodatkowo doszła mi pilna praca.Jeśli masz kwalifikacje na swoje hobby to będę czekać niecierpliwie na zdjęcia. A zawodowo, to chyba większość z nas robi coś innego, takie czasy![]()
Pozdrawiam![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.