Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
rastagatko, peeewnie, że trzymam
icon_smile.gif

Rzeczywiście,każdy ma jakiegoś bzika. Ja np. szkiełka. A, skoro wsponiałaś o innym wariactwie, to baaardzo proszę uchyl rąbka tajemnicy... (choćby dziedzinę...)

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Dziękuję, że dodajecie mi otuchy, można na was liczyć, choćby wirtualnie
knuddel.gif

H-elen o jakie szkiełka chodzi, bo nie bardzo się orientuję? A w moim przypadku nie chodzi o nic przydatnego do użytku, wręcz przeciwnie, jest to pewien rodzaj sztuki, za który mogę dać nawet duże (jak dla mnie) pieniądze, byleby móc potem cieszyć się tym do końca życia. Prawda, że jasno się wyraziłam
icon_mrgreen.gif
zwinker2.gif
fiesgrins.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
rastagatka @ 29 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1030902Dziękuję, że dodajecie mi otuchy, można na was liczyć, choćby wirtualnie
knuddel.gif

H-elen o jakie szkiełka chodzi, bo nie bardzo się orientuję? A w moim przypadku nie chodzi o nic przydatnego do użytku, wręcz przeciwnie, jest to pewien rodzaj sztuki, za który mogę dać nawet duże (jak dla mnie) pieniądze, byleby móc potem cieszyć się tym do końca życia. Prawda, że jasno się wyraziłam
icon_mrgreen.gif
zwinker2.gif
fiesgrins.gif
hmm... bardzo jasno
icon_razz.gif

moje szkiełka to też najczęściej nic przydatnego a dusza się raduje
icon_smile.gif

Robię witraże
icon_smile.gif
i nieco mniejsze i trochę większe
icon_smile.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
dance.gif
Dzięki Rastagatko. Zdążyłam do Biedronki, byłam trzy komplety oczywiście kupiłam. teraz poczekam aż zastosujesz a ja sobie podpatrzę i coś zrobię.
Bardzom ci ja tempa albo zmęczona po całym dniu prace, ale dalej dumam co to za sztuka????

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
iza-gr @ 1 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1031554h-elen, bardzo ciekawa propozycja, ale czy ciasto nie wylezie przez te dziury ?
gruebel_2.gif
Tego nie wiem...
Ale zawsze możesz dać długi pasek papieru do pieczenia (w środek foremki). Ja tę forme kupiłam do ciast np. z bita śmietaną, galaretką. W formie w której piekę brzegi są rozchylone ku górze (wiadomo, żeby ciasto łatwiej wyszło) ale po pierwsze taka forma ma określoną wysokość i stały wymiar a po drugie trudno jest ciasto wyjąć gdy na górze jest np. galaretka. Ta forma umożliwi mi ładne wykończenie brzegów.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
A w TKMaxxie (tak wiem, przynudzam...) była chyba po 12,99zł (metalowa nieregulowana do pieczenia z otwieraną klamrą i wyciąganym dnem po 19,99zł). Ale po ile by nie była, a nie są to jakieś wielkie różnice w cenie, i tak się przyda i będziemy tu mogli podziwiać kolejne piękne torty
icon_mrgreen.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
kurde przejezdzalam dzis kolo tkmaxa.. ale jak zwykle tyle innych spraw po drodze.. i zrobilam zakupy ciuchowe wiec fundusze sie skonczyly hehe.. takze nawet nie wchodzilam bo by mi zal bylo jakby cos fajnego bylo a kasy brak :D

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Fajna była forma do dyni (składana z dwóch części połówek, które się sczepia na zatrzaski na środku, a u góry jest dziura do wlewania ciasta) za 19,99zł - silikonowa, dwie formy silikonowe do połówki piłki nożnej po 19,99zł, forma na księgę (świetne na komunię), foremki do cyferek - niestety, literek nie było i wg mnie najśliczniejsza forma, jaką widziałam - misiu o wysokości 12cm
icon_smile.gif
, z którego wychodzi takie ciasto: klik, oczywiście kształt, bo bez ozdób + 2 inne foremki w zestawie za 19,99zł...

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
no i proszę...
icon_sad.gif

Jak tu nie zazdrościć mieszkania we Wrocławiu... Chętnie kupiłabym połówki piłki .

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
h-elen @ 29 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1030910hmm... bardzo jasno
icon_razz.gif

moje szkiełka to też najczęściej nic przydatnego a dusza się raduje
icon_smile.gif

Robię witraże
icon_smile.gif
i nieco mniejsze i trochę większe
icon_smile.gif
H-elen, a czy gdzieś można zobaczyć twoje witraże, jestem ich bardzo ciekawa?

sabinal @ 30 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1031422Bardzom ci ja tempa albo zmęczona po całym dniu prace, ale dalej dumam co to za sztuka????
No dobra, powiem wprost, chodzi o tatuaż. Choć wiem, że dla niektórych to oszpecanie ciała, które nie ma nic wspólnego ze sztuką. Ale dla mnie jest to kawał sztuki, jeśli oczywiście robi to prawdziwy artysta.

ania-magda @ 1 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1031677...wg mnie najśliczniejsza forma, jaką widziałam - misiu o wysokości 12cm
icon_smile.gif
, z którego wychodzi takie ciasto: klik, oczywiście kształt, bo bez ozdób + 2 inne foremki w zestawie za 19,99zł...
A ja widziałam takiego misia ostatnio w Kauflandzie, ale nie wiem ile kosztował, bo jakoś chyba wolę misia ulepić
icon_wink.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
[quote name='rastagatka' date='1 Oct 2010, 21:29 ' post='1031769']
H-elen, a czy gdzieś można zobaczyć twoje witraże, jestem ich bardzo ciekawa?

No dobra, powiem wprost, chodzi o tatuaż. Choć wiem, że dla niektórych to oszpecanie ciała, które nie ma nic wspólnego ze sztuką. Ale dla mnie jest to kawał sztuki, jeśli oczywiście robi to prawdziwy artysta.

Rastagatko
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif
Powiedz proszę, czy wybrałaś już wzór (co nie oznacza, że masz na forum go pokazać
icon_smile.gif
Jeżeli tylko mam czas, z przyjemnością oglądam cykl o studiu tatuażu.

Moje szkiełka, nie są to wielkie dzieła, to moje hobby, co prawda poparte kwalifikacjami
icon_smile.gif
... A, zawodowo robię zuuupełnie coś innego
icon_smile.gif

Już obiecałam, że jak znajdę trochę czasu, to wkleję niektóre. Teraz jestem po trzytygodniowej nieobecności w domu, jak wiadomo mam zaległości a dodatkowo doszła mi pilna praca.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
h-elen @ 1 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1031801Rastagatko
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif
Powiedz proszę, czy wybrałaś już wzór (co nie oznacza, że masz na forum go pokazać
icon_smile.gif
Jeżeli tylko mam czas, z przyjemnością oglądam cykl o studiu tatuażu.
H-elen, oczywiście wybrałam, już rok temu, ale na razie czekam.... Bo z tatuażem to jest tak, że jak się zrobi jeden to ma się coraz większy apetyt na kolejne
icon_mrgreen.gif

h-elen @ 1 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1031801Moje szkiełka, nie są to wielkie dzieła, to moje hobby, co prawda poparte kwalifikacjami
icon_smile.gif
... A, zawodowo robię zuuupełnie coś innego
icon_smile.gif

Już obiecałam, że jak znajdę trochę czasu, to wkleję niektóre. Teraz jestem po trzytygodniowej nieobecności w domu, jak wiadomo mam zaległości a dodatkowo doszła mi pilna praca.
Jeśli masz kwalifikacje na swoje hobby to będę czekać niecierpliwie na zdjęcia. A zawodowo, to chyba większość z nas robi coś innego, takie czasy
icon_wink.gif

Pozdrawiam
wink.gif

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Dziewczyny udało mi się
icon_razz.gif
młoda dama zadowolona (ja trochę mniej) Dziękuję, że trzymałyście kciuki.
A nad tym się męczyłam
DSC03394_.jpg

Załączniki

• DSC03394_.jpg
    DSC03394_.jpg
    43.4 KB · Wyświetleń: 0

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Cudo1

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Rastagatko, bardzo musiałam być zmęczona skoro napisałam takiego bzdeta;
Bardzom ci ja tempa albo zmęczona po całym dniu prace,
Dziękuję za wyjaśnienie o jaką sztukę chodzi. Nie domyśliłabym się sama. Jeżeli tatuaż ma cię uszczęśliwić czy tylko zadowolić rób sobie jaki ci odpowiada i ciesz się nim nie patrząc na zdanie innych.
Dla mnie sztuką jest teraz to czego się od was uczę. Dzięki wam za to. Zaczynają mi wychodzić już takie cudeńka, które robie sobie na próbę:
Zdj_cie320.jpg

Załączniki

• Zdj_cie320.jpg
    Zdj_cie320.jpg
    39.1 KB · Wyświetleń: 0
Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy