Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
no i skuzilam sie na wizyte w TKmax i co?? jak mowilam wszystko wymecione.. z wykrawaczek zostaly 2 szt choinek.. i wiadomo takie metalowe zestawy do ciasteczek ale tego mam juz od groma
icon_razz.gif

za to kupilam silikonowa szpatulka taka dluuga i wykrawaczki zwierzatka3 niby do ciasteczek ale wiadomo ze do masy tez sie nadzadza..myszka,misio i kotek (tego typu jak listki z zylkami
icon_razz.gif
)

Giraffa

Member
Paź 21, 2009
255
0
0
kazeno @ 10 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1059953no i skuzilam sie na wizyte w TKmax i co?? jak mowilam wszystko wymecione.. z wykrawaczek zostaly 2 szt choinek.. i wiadomo takie metalowe zestawy do ciasteczek ale tego mam juz od groma
icon_razz.gif

za to kupilam silikonowa szpatulka taka dluuga i wykrawaczki zwierzatka3 niby do ciasteczek ale wiadomo ze do masy tez sie nadzadza..myszka,misio i kotek (tego typu jak listki z zylkami
icon_razz.gif
)
Ja byłam we wtorek i było pełno foremek, ale nie zauważyłam na początku i pomyślałam w pierwszej chwili, że nic ciekawego nie ma, dopiero jak już wracałam do kasy to zobaczyłam stojaki z foremkami (głównie miedzianymi) na środku, prostopadle do regałów. Oni mają kilka razy w tygodniu dostawy więc warto zajrzeć od czasu do czasu
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Pieguss @ 10 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1060088Dziewczyny a co myślicie o cenach u tego sprzedającego http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=384665? Chciałam u niego kupić barwniki spożywcze, myślałam o przyrządach do modelowania ale prawie 120zł - dużoooo, nie wiem jak stoją w TKmaxie takie pierdułki ...
Te pierdułki są drogie...
Sporo rzeczy kupiłam u kryzcha. Oczywiście nie jednorazowo. Ja porównuję ceny do tortowni.pl (TKmaxa nie mam w pobliżu)
Przesyłki ekonomiczne dostawałam szybko.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Kazeno, dziękuję za zaproszenie. Jak nie znajdę cukru w mojej okolicy to pewnie się wybiorę w twoje strony.

Pieguss, te nasze pierdułki są faktycznie drogie, ale zobacz gdzieś w tym wątku jakich "artykułów zastępczych" używa jedna z naszych Mistrzyń tortowych Rastagatka. Kosz minimalny, a efekty są takie, że szczęki opadają.
icon_biggrin.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,307
383
83
Pieguss @ 10 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1060088Dziewczyny a co myślicie o cenach u tego sprzedającego http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=384665? Chciałam u niego kupić barwniki spożywcze, myślałam o przyrządach do modelowania ale prawie 120zł - dużoooo, nie wiem jak stoją w TKmaxie takie pierdułki ...
W cenach to się specjalnie nie orientuję, ale zamówiłam u tego sprzedawcy 18 listopada barwnik i nie mam go do tej pory.
icon_sad.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
Giraffa wlasnie ja widzialam i przegladalam te stojaki.. ale wlasnie tam na nich 2 szt choinek i te zwierzaki znalazlam z ciekawych rzeczy.. i cala masa metalowych foremek do ciasteczek i pierniczkow.. ale to nie tego szukalam
icon_razz.gif
hehehe..

bede wpadac przy okazji i moze w koncu trafie na dostawe :D

sabinal nie ma sprawy czekam na info i naprawde zapraszam :D

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
sabinal @ 10 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1060179Kazeno, dziękuję za zaproszenie. Jak nie znajdę cukru w mojej okolicy to pewnie się wybiorę w twoje strony.

Pieguss, te nasze pierdułki są faktycznie drogie, ale zobacz gdzieś w tym wątku jakich "artykułów zastępczych" używa jedna z naszych Mistrzyń tortowych Rastagatka. Kosz minimalny, a efekty są takie, że szczęki opadają.
icon_biggrin.gif
zaraz przejrzę
icon_smile.gif

Maraa a własnie chciałam u niego zamówić barwniki te w paście/żelu + jakieś pierdułki, ale teraz się zastanowię skoro tyle trzeba czekać na przesyłkę :/

Sie 22, 2008
203
0
0
Dziewczyny a ja nie tak dawno odkryłam nową technikę robienia różyczek

różyczki bez foremek

najpierw myślałam sobie że pewnie jemu szybko idzie, a ja będę się męczyć, ale już pierwsza próba była bardzo udana
icon_smile.gif

na zdjęciu białe różyczki i trzecia od lewej różowa są robione właśnie tą metodą.

nk1.JPG

Załączniki

• nk1.JPG
    nk1.JPG
    61.6 KB · Wyświetleń: 0

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
ZielonaTruskawko ja równiez przypadkowo odkryłam tę metodę jakieś dwa tygodnie temu i jest rewelacyjna. Pierwsza próba była bardzo udana, druga troszkę mniej, bo pierwszy raz robiłam z masy marcepanowej a drugi z cukrowej. Marcepanowa jest super plastyczna ale niestety białego się nie uzyska, ale polecam metodę w 100%
No i Twój torcik prześliczny i jak zwykle dopracowany!!!
anbetung.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
katikity, mam coś podobnego (metalowe, kupione w sklepie dla plastyków). Bardzo miękką masę przez większe otworki i owszem, da radę wycisnąć. Dłuższe elementy bez przerywania nie wychodzą mi.
Jest taki przyrząd, który dzięki "wspomaganiu" idealnie wyciska przez wszystkie tarcze:
pistolet
Jest znacznie droższy ale jeżeli często robisz ozdoby to ja bym się nie zastanawiała bo komfort, precyzja wykonania i tempo w jakim wyciśniesz bez większego wysiłku są nieporównywalne. Nieporównywalna też jest cena, ale to już inna sprawa.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Sie 22, 2008
203
0
0
Ja mam właśnie taki pistolet jaki pokazała h-elen i muszę powiedzieć, że jest wart swojej ceny i jeśli ktoś naprawdę robi dużo tortów to gorąco polecam

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
ZielonaTruskawko, bardzo elegancki !!! Piekne kolory i ozdób tyle ile trzeba tzn. nie przesadnie duuuzo.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
potwierdzam, że ta metoda robienia róż jest bardzo fajna i szybka, ale mi wychodziła tylko przy czeladzie plastycznej (jest taka jak w filmiku miękka i plastyczna) zwykła masa cukrowa jest zbyt mało ciągliwa.

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
No to pistolet na walentyki dostane ;) maz obiecal
Hah juz widze oczy kolezanek jak na pytanie co dostalas na Walentynki powiem PISTOLET
biggrinflip.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Dawno mnie tu nie było...ale teraz jestem:))
Jestem, by złozyc wszystkim szaleńcom;) tortowym i masowo-cukrowym wspaniałe zyczenia świąteczne!!!
Niech Maleńka Miłośc da Waszym sercon pokój i radośc!!!
A czas spędzony z najblizszymi niech będzie ubogacający!!
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Spes @ 23 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1065895Dawno mnie tu nie było...ale teraz jestem:))
Jestem, by złozyc wszystkim szaleńcom;) tortowym i masowo-cukrowym wspaniałe zyczenia świąteczne!!!
Niech Maleńka Miłośc da Waszym sercon pokój i radośc!!!
A czas spędzony z najblizszymi niech będzie ubogacający!!
icon_smile.gif
Właśnie o Tobie myślałam
icon_smile.gif

Dziękuję za życzenia!!!
Wiele dobrego na nadchodzące Święta
weihnachtsbaum.gif

A po świętach... pokazania fotek ze słodkościami
icon_wink.gif

Ryjek

Member
Gru 26, 2010
44
0
0
Właśnie przejrzałam ten i kilka innych wątków i jestem pod wielkim wrażeniem
icon_smile.gif
Przymierzam się do tortów s tylu angielskiem, ale jak patrzę na Wasze prace to aż mnie strach ogarnia
icon_smile.gif
Narazie jestem na etapie czytania, zbierania informacji oraz potrzebnych narzedzi
icon_smile.gif

Powiedzcie mi tylko gdzie we Wrocławiu jest sklep TKMaxx?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy