h-elen
Well-known member
- Lut 16, 2008
- 8,770
- 1,576
- 113
Witajcie
Chachu, zamówiłam ramkę do odlewów gipsowych
Dobrze było mi się wymądrzać... ale wiem jak to jest. Spontany w zakupach to źli doradcy. Jak przychodzi paczka z tysiącem rzeczy (bo były przeceny...) to się zastanwiam ile razy tego użyję i gdzie ja to schowam. Szkoda, że taaaaka mundra to jestem po fakcie
W Twoim przypadku jest trochę inaczej, robisz dużo i częściej potrzebujesz różnych pierdułek
. Przespałaś się, miałaś czas na zastanowienie więc teraz masz juz przemyślenia i dzisiaj, na trzeźwo
podejmiesz decyzję. Pochwal się koniecznie co nabyłaś, będziemy cieszyć się razem z Tobą
sionia, skalpel mam od zaprzyjaźnionego
chirurga
. Gdybyś umówiła się w aptece, to myślę, że są w stanie zamówić. Uważam, że to dobre narzędzie. Będziesz dużo używać zanim Ci się stępi ostrze a zakup ostrza to żaden problem, są w aptece. Rączka jest pewna. Tylko tak, jak Jo_anna napisała, do wybranego ostrza trzeba dobrać rączkę. Są bardziej wydłużone ostrza, szpiczaste i takie jakby półokrągłe. Oba mają inny roztaw otworków do mocowania (i tym samym potrzebują róznych uchwytów).
W tych z kompletów dla majsterkowiczów jakoś szybko kołybała
mi się rękojeść. Nie mówię, że wszystkie są takie, mnie się takie dwie pod rząd trafiły dlatego zmieniłam na skalpel.
Jo_anno, czy pamietasz sklepy "Po 5 zł" ? u mnie już ich nie ma ale mam baaaardzo cenny przedmiot z tego sklepu. Rozmiar idealny - średnica 1cm i 1,6 cm. Mam też kupione plastikowe ale metalowym lepiej mi się rozciąga.
Moje narzędzie kulowe pozyskane stąd
i wygląda tak:

Chachu, zamówiłam ramkę do odlewów gipsowych

W Twoim przypadku jest trochę inaczej, robisz dużo i częściej potrzebujesz różnych pierdułek

sionia, skalpel mam od zaprzyjaźnionego

W tych z kompletów dla majsterkowiczów jakoś szybko kołybała
Jo_anno, czy pamietasz sklepy "Po 5 zł" ? u mnie już ich nie ma ale mam baaaardzo cenny przedmiot z tego sklepu. Rozmiar idealny - średnica 1cm i 1,6 cm. Mam też kupione plastikowe ale metalowym lepiej mi się rozciąga.
Moje narzędzie kulowe pozyskane stąd
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: