chachu @ 28 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1082977Myślę aby zrobić wątek o rzeczach które niekoniecznie moga nam pomóc a bardziej rozczarować.Popieram, dużo się tego uzbiera. Chachu, do roboty (ja antytalent informatyczny)
chachu @ 29 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083183Ale siada juz gotowy z ozdobami czy tylko przełozony? Myślę że jak bedzie równo przełozony czyli równo rozprowadzone będa masy no i nie taki mokry to powinien być ok. Ja przekładam w obręczach i jest zawsze równo. Kiedyś różnie to wychodziło. Z moich obserwacji wynika że jeszcze lepiej jak się masę wyciska z rekawa , szczególnie dookoła brzegów,wówczas jest pewność że żadna dziura nie powstanie po przykryciu kolejnym blatem ciasta.
Tak kochana juz gotowy ale to od tego ze nasiaknie napewno i troche pod wplywem wilgotnosci tak mysle?
kazeno @ 29 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083351chachu to masz na mysli??
http://www.youtube.com/watch?v=VeEOMdiSkGw...layer_embedded#umarłam!! czy ktoś może ma i podzieliłby się przepisem na taki krem jak u tej kobitki??![]()
chachu @ 30 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083400Już wyjaśniam. Kupiłam takie dwie bręcze z Tortowni, jedną plastikową drugą metalową (ostnio jak ją myłam to sobie łapke przeciełam!!) one mają 8cm wysokości,jeszcze jak chcę mieć idealnie gładką górę to kładę drewnianą dechę do krojenia, po nocy w lodówce po zdjęciu obreczy ciacho stoi jak...
krem tej pani. Wczoraj kupiłam duużą tylke z 13mm dziurką i super wyciska się warstwy , równo, szybko , wiadomo że w każdym miejscu tak samo.![]()
Sabinal-- postaram się.będę zmuszona ukazać mój bałagan podczas pracy twórczej.![]()
Pieguss-- ja przeważnie robię budyniowo-maslane. Ale Dwa dni temu wypróbowałam nowy przepis, ciasto z olejem cukrem light muscovado, śmietana itd do tego krem z rozpuszczonej czekolady ze śmietanką. Przełożone jeden raz i obsmarowane. Normalnie pycha , wszyscy stwierdzili że wszystkie torty są pyszneale ten jest mega pycha. I jak to zwykle bywa robie taki na jutro i już druga porcja czekol. ze śmietaną jest spaprana.![]()
Nie wiem dlaczego , nie mam już tatalnie siły . Nawet nie sprzątam tego, idę spać. Jutro pomyślę
Podałabyś przepisik?Bo ja Cineczki zbieram rady i pomysły + przepisy, żeby potem wybrac co najlepsze i bedę czyniła torty Misiowe-przygotowuje się do tego jak do własnego ślubu![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.