Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
To ja zawsze na żywioł idę
fiesgrins.gif
, nawet mój ostatni zamek mimo, ze krzywy od początku, to dekorowany był po złożeniu i o dziwo nie przekrzywił się bardziej. Ale miałam z nim takie przeprawy, że było mi już wszystko jedno.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Ja pierdziu! i kogo posłuchać ? aleście mi mętlik w głowie zrobiły
dump.gif
to może zaniosę osobno? i niech se robią co chcą?

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Iza-gr, skoro jest krzywa wieża to dlaczego nie możw być krzywy zamek?
wink.gif

Dziewczyny poszalałam i bardzo tego żałuję. Wiadomo jak kuszą zakupy w PAN Centrum i każda pewnie wie, że mają drogą przesyłkę. Okazało się, że w Poznaniu mieszka kolega córki i może mi kupić co chcę i wysłać tanio. Skusiłam się i
ugly_08.gif
Prosiłam o dwie foremki do odciskania twarzy i książkę p. Weber. Foremki to wielkie kawały gumy
baa.gif
a w książce torty. Żeby je wykonać trzeba zakupić ( pewnie najlepiej w PAN Centrum) całą masę foremek, mat, szablonów. Żadnej własnoręcznej roboty. Wydałam prawie 200zł, jestem wściekła i mam nauczkę
cry_1.gif

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Waszkomaszko, dzisiaj obłóż torty masą, ozdób i schowaj do lodówki, a jutro wszystko ładnie sobie złożysz - będziesz mieć pewność, że sie nic nie zapadnie, bo po nocy w lodówce wszystko będzie utwardzone. A później dowieźć na miejsce i voila!
icon_lol.gif

Sabinal... o tej książce też już słyszałam opinie, że właśnie jest reklamą produktów P.AN Centrum
icon_rolleyes.gif
Niektórzy usprawiedliwiają to tak, że M. Weber tam pracuje. Ale dla mnie to wytłumaczenie żadne, bo przecież książkę kupuje się po to, by nauczyć się czegoś więcej, a nie dla zaznajomienia z ofertą sprzedaży sklepu - równie dobrze można wziąć katalog. Z foremki do odciskania twarzy możesz się cieszyć, ja kupiłam plastykową i jest trochę więcej zabawy z wyciąganiem twarzy...
icon_mrgreen.gif
Z silikonową byłoby pewnie łatwiej, kształt chyba też jest ładny i neutralny, bo moja trochę jak dla niemowlaka. A teraz ciesz się książką i foremką, a przy następnym wzbogacaniu zbiorów skonsultuj się z nami, może ktoś ma jakieś doświadczenie a'propo sprzętów
icon_wink.gif
I przy okazji polecam książki, które pojawiły się w Traffic Club - "Podstawy dekorowania caist" Rachel Brown oraz "50 kolorowych tortów - poznaj styl angielski" Debbie Brown, wydaną pod patronatem tortowni. Obie fajnie wyglądają, mam tą pierwszą i jest wiele fajnych rad
icon_smile.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Aniu-magdo, buźki mam dwie. Malutką niemowlęcą i normalną, ale te dwa wielkie kawały gumy z malutką dziurką tak mnie zniechęcają, że nawet mi się spróbować nie chce. Książka myślałam, że będzie właśnie coś w stylu "Podstawy dekorowania ciast"a są w niej instrukcje do wykonania tych tortów, które są na stronie Tortolandii.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Efekt na stronie tortolandii wygląda fajnie, ale to zdjęcia P.AN Centrum, więc trochę inaczej pracują, z inną masą itd. Z tego, co wiem, foremki silikonowe powinny być dobre, łatwo jest z nich wyciągnąć masę...
Z książką to już szkoda gadać, trochę oszukują ludzi na tym, byle tylko zarobić, bo wszystko za darmo w internecie jest. A szkoda, bo Polska mogłaby zrobić krok do przodu w dekoracji stylem angielskim, gdyby tam jakieś porady się znalazły prawdziwe...
icon_sad.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Waszka-- nie ryzykuj. Torty obłuż masą , to co możesz udekoruj i dobrze niech się schłodzą przez noc. następnego dnia je poskładaj . Przed chwilką Buddy wbijał |(młotkiem) kawał patyka przez 4-ry piętra.

Myślę aby zrobić wątek o rzeczach które niekoniecznie moga nam pomóc a bardziej rozczarować.

mariola196412

Member
Wrz 1, 2010
95
0
0
Dziewczyny co zrobic aby tort po przełozeniu kremem lub smietaną nie siadał, bo czasami mi tak zrobi jest ladny prosty a na drugi dzien troche siadly pod wplywem ponczu i kremu ????

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Ale siada juz gotowy z ozdobami czy tylko przełozony? Myślę że jak bedzie równo przełozony czyli równo rozprowadzone będa masy no i nie taki mokry to powinien być ok. Ja przekładam w obręczach i jest zawsze równo. Kiedyś różnie to wychodziło
icon_mrgreen.gif
. Z moich obserwacji wynika że jeszcze lepiej jak się masę wyciska z rekawa , szczególnie dookoła brzegów,wówczas jest pewność że żadna dziura nie powstanie po przykryciu kolejnym blatem ciasta.

mariola196412

Member
Wrz 1, 2010
95
0
0
chachu @ 29 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1083183Ale siada juz gotowy z ozdobami czy tylko przełozony? Myślę że jak bedzie równo przełozony czyli równo rozprowadzone będa masy no i nie taki mokry to powinien być ok. Ja przekładam w obręczach i jest zawsze równo. Kiedyś różnie to wychodziło
icon_mrgreen.gif
. Z moich obserwacji wynika że jeszcze lepiej jak się masę wyciska z rekawa , szczególnie dookoła brzegów,wówczas jest pewność że żadna dziura nie powstanie po przykryciu kolejnym blatem ciasta.
Tak kochana juz gotowy ale to od tego ze nasiaknie napewno i troche pod wplywem wilgotnosci tak mysle?

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Moje drogie panie skończyłam tort ale zdjęcie dam dopiero jutro bo brat pożyczył mój aparacik i kupa! nie mam czym zrobić zdjątka OWCE RZĄDZĄ
dance.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
waszka a ja tu gnalam zeby zobaczyc juz Twoje dzielo heheh.. no nic poczekamy
icon_razz.gif

chachu a jak to w obreczach?? w sensie podkladasz cos pod spod?? bo chyba tort wyzszy niz obrecze nie??

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Już wyjaśniam. Kupiłam takie dwie bręcze z Tortowni, jedną plastikową drugą metalową (ostnio jak ją myłam to sobie łapke przeciełam!!) one mają 8cm wysokości,jeszcze jak chcę mieć idealnie gładką górę to kładę drewnianą dechę do krojenia, po nocy w lodówce po zdjęciu obreczy ciacho stoi jak...
krem tej pani
icon_mrgreen.gif
. Wczoraj kupiłam duużą tylke z 13mm dziurką i super wyciska się warstwy , równo, szybko , wiadomo że w każdym miejscu tak samo.

Sabinal-- postaram się.
icon_mrgreen.gif
będę zmuszona ukazać mój bałagan podczas pracy twórczej.

Pieguss-- ja przeważnie robię budyniowo-maslane. Ale Dwa dni temu wypróbowałam nowy przepis, ciasto z olejem cukrem light muscovado, śmietana itd do tego krem z rozpuszczonej czekolady ze śmietanką. Przełożone jeden raz i obsmarowane. Normalnie pycha , wszyscy stwierdzili że wszystkie torty są pyszne
icon_mrgreen.gif
ale ten jest mega pycha. I jak to zwykle bywa robie taki na jutro i już druga porcja czekol. ze śmietaną jest spaprana.
Nie wiem dlaczego , nie mam już tatalnie siły . Nawet nie sprzątam tego, idę spać. Jutro pomyślę
wink.gif

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
kazeno @ 29 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1083351chachu to masz na mysli??
http://www.youtube.com/watch?v=VeEOMdiSkGw...layer_embedded#
umarłam!! czy ktoś może ma i podzieliłby się przepisem na taki krem jak u tej kobitki??
anbetung.gif

chachu @ 30 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1083400Już wyjaśniam. Kupiłam takie dwie bręcze z Tortowni, jedną plastikową drugą metalową (ostnio jak ją myłam to sobie łapke przeciełam!!) one mają 8cm wysokości,jeszcze jak chcę mieć idealnie gładką górę to kładę drewnianą dechę do krojenia, po nocy w lodówce po zdjęciu obreczy ciacho stoi jak...
krem tej pani
icon_mrgreen.gif
. Wczoraj kupiłam duużą tylke z 13mm dziurką i super wyciska się warstwy , równo, szybko , wiadomo że w każdym miejscu tak samo.

Sabinal-- postaram się.
icon_mrgreen.gif
będę zmuszona ukazać mój bałagan podczas pracy twórczej.

Pieguss-- ja przeważnie robię budyniowo-maslane. Ale Dwa dni temu wypróbowałam nowy przepis, ciasto z olejem cukrem light muscovado, śmietana itd do tego krem z rozpuszczonej czekolady ze śmietanką. Przełożone jeden raz i obsmarowane. Normalnie pycha , wszyscy stwierdzili że wszystkie torty są pyszne
icon_mrgreen.gif
ale ten jest mega pycha. I jak to zwykle bywa robie taki na jutro i już druga porcja czekol. ze śmietaną jest spaprana.
Nie wiem dlaczego , nie mam już tatalnie siły . Nawet nie sprzątam tego, idę spać. Jutro pomyślę
wink.gif
Podałabyś przepisik?
anbetung.gif
Bo ja Cineczki zbieram rady i pomysły + przepisy, żeby potem wybrac co najlepsze i bedę czyniła torty Misiowe-przygotowuje się do tego jak do własnego ślubu
fiesgrins.gif

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Chachu czy to z przepisu na czekoladę ze śmietaną która stoi w lodówce 12 godzin?

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy