waszkamaszka
Member
- Gru 21, 2010
- 362
- 0
- 0
Tymcia @ 30 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083469Chachu czy to z przepisu na czekoladę ze śmietaną która stoi w lodówce 12 godzin?chachu, pamiętasz o możliwie najszybszym schłodzeniu zaraz po zdjęciu z ognia, np pod kranem? (tylko kropla wody ma się do tego nie dostać![]()
Jest zimno, przynajmniej u mnie, to można na dwór wystawić aby doooobrze stężało! Powinno wyjść. Powodzenia!
olo2009 @ 30 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083480Waszkamaszka super ten tortSkładałaś na drugi dzien? A powiedz może to głupie pytanie ale jak robisz te piętra osobno to masz jakiś później sposób aby te piętra złożyć? Bo ja bym się bała że te górne piętro przy przenoszeniu by mi się rozwaliło.
Nic sie nie rozwali jak jest schłodzone tak składałam na drugi dzień
waszkamaszka @ 30 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083489Nic sie nie rozwali jak jest schłodzone tak składałam na drugi dzieńAle tak dla pewności, łopatologicznierobisz te torty na osobnych podkładkach i interesuje mnie czym przenosisz z tej podkładki bo przecież nie kładziesz tego z podkładką. Może się wydawać że to durne pytanie no ale nigdy tego nie robiłam i wole się upewnić
![]()
olo2009 @ 30 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083544Ale tak dla pewności, łopatologicznierobisz te torty na osobnych podkładkach i interesuje mnie czym przenosisz z tej podkładki bo przecież nie kładziesz tego z podkładką. Może się wydawać że to durne pytanie no ale nigdy tego nie robiłam i wole się upewnić
olo, ja robię i z podkładką i bez podkładki. Zależy to wszystko od ciężaru góry.
Już wcześniej o tym pisałam a nawet doradzałam kazeno, że nic się nie stanie jak ułoży jedno pietro na drugim. Wtedy nie jest potrzebna podkładka, tylko pamiętaj aby spodu nie nasączać bo rozmoczy Ci góę niższego piętra i wtedy może się zapaść. Jeżeli to normalnych rozmarów tort (a nie jak w przypadku mojego z różą - 20 kg) to nic się nie powinno zapaść.
Co do stawiania z podkładką; Jeżeli góra jest ciężka albo bardzo delikatne, "puszyste" I piętro (czyli podstawa) to warto wbić cztery patyczki i na tym już na podkładce ustawić (podkładka raczej przycięta do rozmiaru piętra - żeby ja ukryć).
Jak zbyt zawile, to pytaj. Powodzenia![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.