iza-gr @ 31 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083912chachu, ja już to widzę: Ty, rastagatka, h-elen i Jo_anna1 w jednym interesie to będzie cukiernia na miarę światowego biznesu. Wywiady, programy tv, szkolenia (oczywiście dla Cinek -70%!) sława, pieniądze, satysfakcja....
Baaardzo Wam dziękuję za taaakie wyróżnienieja też od niedawna uczę się (i wcale nie przejmuję się tym, co z kalendarza wynika
) Widzicie, że jestem mało wydajna... średnio nawet jeden tort w miesiącu nie wypada
(no i wcale zarobkowo nie robię, a powiem więcej, wyłącznie charytatywnie![]()
![]()
martyna22a @ 31 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083967olo masa dziuni jest tutaj
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6...t=0&start=0Dziękuję ślicznie
martyna22a @ 31 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1084007dziewczyny czym sklejacie platki kwiatow ? probowalam czekolada i cukrem z woda i lipaJa mam rozcienczoną płynną glukoze.
Trzyma bardzo mocno.
No ja to najpierw języka angielskiego muszę sie naumieć co by potem czegoś poszukać.![]()
Moja mama ostatnio podziwiała moje poczynania tortowe i stwierdziła że mogła mnie wysłać do cukierniczej szkoły a nie do odzieżówki![]()
Ale ja nie żałuje bo teraz i suknie ślubną uszyję i tort weselny zrobię, ha![]()
sabinal @ 31 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1084149Ulinga i znów się nie załapałam na Twojego linka. Moderator był szybszy.
sabinol. wytnij np. kieliszkiem sześć kółek połóż jedno na drugim, tak aby zachodziły trochę więcej niż na połowę niżej leżącego. Utworzy się jakby pas kółek. Teraz zroluj , otrzymasz pęczek. Ściśnij na śtodku, żeby się zlepiły.
A teraz ja przecinam nożem i mam różyczkę z góry i z dołu. Trochę rozchylam płatki i już.
Pieguss @ 31 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1084243Chachu jakie Ty robisz piękne kwiaty, własnie przeglądałam Twoją galerię, rany gratuluję talentu...![]()
Mam pytanie do dziewczyn, które robią torty obłożone masą, na jaką grubość wałkujecie masę? Jakbym np. chciała zrobić torebkę taką pikowaną to czy 5mm będzie wystarczająco?
I czy pikowania można zrobić np. radełkiem takim do faworków?
Z góry dziękuję za odpowiedźRadełko jak najbardziej nie mam zdjęć wcześniejszych tortów ALE POWIADAM CI RADEŁKO BEDZIE KUL więc linijka wdłoń radełko i do dzieła
chachu @ 31 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1084236Ja mam druciki ale robię lużne kwiatki i potem je układam lekko smarując klejem. Powiem szczerze ze jak robiłam bukieciki na tort weselny to nie było to zbyt łatwe, okazało sie że wyszła mega plątanina drutów które trzeba było wcisnąć w tort.Dzieki Chachu w między czasie zmieniłam koncepcje torta (jak to ja)![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.