Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
waszkamaszka @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085064Witaj w sferze polskiego budownictwa ,lichy miesiaczek co? ALEEEEE ! zawsze może być gorzej ( w tym kraju)
wole piec
lecker.gif
a budowlanke zwaliłam na męża hi hi
tak a pro po jestem z wykrztałcenia krawcem
icon_mrgreen.gif
Ja też , chociaż nie... ja jestem projektantem ubioru
icon_mrgreen.gif

Oj ale chyba gorzej z budowlanką niż w Irl to nie jest.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
"a tu proszę sexy fryzjereczka , w kasku na głowie i z mega tortem pod pachą." A co i za kółkiem wywrotki załadowanej na ful siatką ogrodzeniową.
icon_mrgreen.gif

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
chachu @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085069Ja też , chociaż nie... ja jestem projektantem ubioru
icon_mrgreen.gif

Oj ale chyba gorzej z budowlanką niż w Irl to nie jest.
Oj kochana pracy jest w bród ale zleceniodawcy często zapominają że za pracę trzeba zapłacićvi na koniec roboty SZOK więc czeka sie miesiąc dwa czasami dłużej na djeńgi a podatki trzeba zapłacić
I TU JEST PIES POGRZEBANY (przepraszam wszystkie nasze pieski)

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Polacy to dziwny naród niby kryzys niby źle ale co dziesiąty Polak stawia dom lub remontuje mieszkanie za ciężką kasę! KRADNĄ CZY CO?

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Dziwny, dziwny. Poprostu narzekają do przesady. Dopiero tutaj widzę jacy ludzie potrafią byc pokręceni. W Polsce zgrywają bogaczy jak jadą na urlop. dom stawiają a tutaj w kominkach śmieciami palą żeby ciepło w chacie mieli, kosza na śmieci nie wykupi tylko jezdzi z worami i upycha gdzie może, oczywiście to każdego indywidualna sprawa, prawda?? Tylko niech mi nie wytyka że ja to mam pewnie konto napchane bo torty robię, że se mikser kupuję a on na chleb nie ma, o albo że ja to burżuj jestem bo Coca Cole kupuję a on tanią hoopcole czy co tam . Tylko ja nie wypijam codziennie , wole się napić raz w tygodniu a Coli. I takie tam docinki. Jeszcze sukces jak ci to w oczy powie bo często łażą i po innych głupoty gadają.Dziwni jesteśmy ale pracowici.
Tutaj Irlandczycy do wszystkiego fachowca potrzebują
icon_mrgreen.gif

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
chachu @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085096Dziwny, dziwny. Poprostu narzekają do przesady. Dopiero tutaj widzę jacy ludzie potrafią byc pokręceni. W Polsce zgrywają bogaczy jak jadą na urlop. dom stawiają a tutaj w kominkach śmieciami palą żeby ciepło w chacie mieli, kosza na śmieci nie wykupi tylko jezdzi z worami i upycha gdzie może, oczywiście to każdego indywidualna sprawa, prawda?? Tylko niech mi nie wytyka że ja to mam pewnie konto napchane bo torty robię, że se mikser kupuję a on na chleb nie ma, o albo że ja to burżuj jestem bo Coca Cole kupuję a on tanią hoopcole czy co tam . Tylko ja nie wypijam codziennie , wole się napić raz w tygodniu a Coli. I takie tam docinki. Jeszcze sukces jak ci to w oczy powie bo często łażą i po innych głupoty gadają.Dziwni jesteśmy ale pracowici.
Tutaj Irlandczycy do wszystkiego fachowca potrzebują
icon_mrgreen.gif
Sama przez dwa lata mieszkałam poza granicami kraju i wiem jakie to przykre jacy nasi rodacy są dla siebie,zamiast się wspierać to tylko zazdrość i byleby upodlić drugiego Dlatego moim mottem jest dawać uśmich każdemu i pomagać w czym mogę MAM TWARDY TYŁEK( do kopania)ale czasami połaczę sobie teraz rozdaję torty i jest świetnie ( a co gadają mi za plecami? boli ale mam to w .......e

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Mój tyłek coraz twardszy, jeszcze trochę i jak mnie ktos kopnie to mu gira odleci
icon_mrgreen.gif

No tylko że ja mam psyche słabą, ale coż trza się uczyć. Mój starszy syn widzę że też jest taki , muszę go trochę zacząć utwardzać.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Chachu życie nauczy Twoje dziecko co i jak gwarantuję Ci,mój strszy syn był taka cichą myszką A TERAZ CHA! co studia zrobiły z mojego chłopczyka? teraz to jest facet a nie ciepła klucha

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Chachu tez to znam, tutaj sie mowi ze u Polaka nie zarobisz, robisz torty w wiekszosci dla rodakow?

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
waszkamaszka @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085123Chachu życie nauczy Twoje dziecko co i jak gwarantuję Ci,mój strszy syn był taka cichą myszką A TERAZ CHA! co studia zrobiły z mojego chłopczyka? teraz to jest facet a nie ciepła klucha
Taaa, tylko zanim on do tych studiów dorośnie to wykończy mnie i siebie tymi problemami. Dzis rano był koncert, nie pójdzie do szkoły bo jest głupia i nudna!!
Martyno-- tak póki co testuję na Polakach( a co tam). To samo powiedziała mi znajoma Polka, fryzjerka. No niestety prawda jest taka że opłaca się tu siedzieć na zasiłku , nikomu sie nie widzi robić za 7,56€. No wiadomo skoro jest wybór to każdy wybrać sobie może ale ci co siedza w domciu i na kawki po najomych jeżdzą to ciężko im wydać kasę na ciacho albo na fryzjera. Dlatego tylko ktoś co coś sam produkuje zrozumie drugiego produkujacego. Jest nap. zgrzyt, laska robi paznokcie i bierze 30€ (w salonie 55€) robi je ze 2-3godz. Wystawi sprzęt na stół potem go schowa, ścierą przetrze, ale ile ona się musi pyłu nawdychać.! A tort ile się robi? jaki bajzel, woda ciepła do zmywania, druga lodówa, i powiesz 50€ to już nie pasi. Paznokcie robia co 3tyg, a tort zamawiasz ile razy w roku? I to takie gadanie i licytowanie się.
No muszę się pochwalic że Irlandzczycy ostanio tez się pojawili. wczoraj pani tort weselny zamówiła. Im cenę powiem i się cieszą (jak dotąd)
icon_mrgreen.gif

Tylko oni inne torty lubia, dużo ciacha mało masła
icon_mrgreen.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Akurat paznokcie tez robie
icon_mrgreen.gif
ja taki czlowiek orkiestra jestem
rofl.gif
raczej robilam bo od zajscia w ciaze przestalam ale zamierzam do tego wrocic bo to lubie a i zainteresowanie jest, za paznokcie biore 40euro , o torty duzo osob pyta ale jak podaje cene to cisza , no trudno
jak moge wziac za barbie mniej niz 50e skoro sama lalka kosztuje 10, ludzie zastanowcie sie
poza paznokciami i tortami zajmuje sie tez carvingiem (rzezbienie w owocach i warzywach dla tych co nie wiedza)
Chachu to prawda ze tutejsi z ceny sie ciesza, mam dwa zamowienia na serca dla nich wlasnie
icon_smile.gif
i jedno serce z arbuza dla naszej rodaczki ale to na za tydzien
icon_smile.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Martyno-- oj widzę ,że bardzo dużo nas łączy. Ja pod koniec roku zastanawiałam się nad kupieniem maszynki do paznokci (mikołaj powiedział żebym sobie wybrała
icon_mrgreen.gif
) ale wybrałam aerograf. Jeszcze rok temu byłam sceptycznie nastawiona do paznokci aż wkońcu zrobiła mi dziewczyna i tak mi się spodobały że... nawet torty robiło mi się super. Ale na dziewczynę się obraziłam przed swietami i teraz znowu mam katastrofę zamiast paznokci. Zła jetem bo na poczatku naprawdę robiła super ale po czasie zaczęła mi robić je tak że wyglądały jak bym miała tygodniowy odrost. I coraz bardziej mi dogadywała że dziewczynom robi francuski i one to co dwa tygodnie muszą przychodzić a ja raz na miesiąc. Tak założyłam że raz na m-c mi wystarczy , robiła mi takie z brokatem, jakimiś nitkami, i cekinami malutkimi. Najpierw miałam różowe, potem w złoto. Nigdy nie robiłam jej problemów, tylko dolała i grzecznie jej płaciłam. Potem chciałam żeby coś zmieniła ale ona nie wie jakie. Powiedziałam że powinna mieć jakieś próbki czy zdjęcia a ona że nie ma aparatu a próbki córka jej wybiera. No dobra, zrobiła jak zrobiła,ale ostatnim razem nie dosć że wyszłam z tygodniowym odrostem to jeszcze na koniec zauważyła że nie ma tego żelu do wykończenia i powiedziała mi żebym sobie lakierem pomalowała. No jak lakierem i w torty mam se ręce wsadzić ?, wogóle ciężko jej lampy nowe kupić, żel porozlewany itd. Stwierdziałm że jak jej na kliencie nie zależy to do widzenia.
Chciałam się nauczyc ale jak zobaczyłam ile tych żeli trzeba i jakie i co jak z czym , to póki co mi przeszło.
icon_mrgreen.gif

I dzięki za info bo mamie pokazywałam ostatnio jabłko a na nim piękny motyl i powiedziałam że muszę jeszcze to zgłębić ale kurcze tego czasu jakoś mało a tyle nieodkrytych, ciekawych zajęć. śmieję się że chyba dzieci do domu dziecka oddam
icon_mrgreen.gif

tricksterka

Member
Gru 22, 2010
18
0
0
Chachu to może ja przygarnę, bo takie ślicznosci, że sie napatrzeć nie mogę... hehe
U mnie teraz instynkt macierzyński na poziomie 1000%:D

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
hahaha - ja też tipsiara
icon_razz.gif
, kończyłam kurs 3 lata temu
icon_smile.gif
... robiłam paznokcie, później się przeprowadziłam tutaj i dziewczyna robi za 30zł w domu paznokcie, na psich materiałach, które niszczą płytkę, więc zrezygnowałam, bo za 30zł to w salonach robią...manicure a nie tipsy
icon_razz.gif
...
czyli widzę że zainteresowania mamy w podobnych tematach
icon_smile.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
ja tez trzy lata temu robilam dwutygodniowy kurs, konkurecja jest tera zogromna,sa dziewczyny ktore biora 25 euro i jeszcze przyjada do klienta do domu (slow brak)
Chachu bo my jestesmy sprytne emigrantki wszystko nas interesuje,wszystko chcemy robic tylko czy zycia nam starczy na realizacje pomyslow, no i koniecznie musze dodac ze wszystko nam wychodzi
icon_mrgreen.gif
,szkoda ze mamy do siebie tak daleko
wink.gif

edit:masz link do tego jablka z motylem?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Chachu Tricksterka przygarnia dzieciaczki to Ty otwieraj cukiernie i przygarnij bezrobotne cinki
banana.gif
ale będzie jazda!

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy