- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
1/2 litra mleka tłustego lub śmietany i 1/2 kg cukru gotować na niedużym ogniu
min.45 minut(może to trwać znacznie dłużej-nawet do 3 godzin).Mieszać często ale ostrożnie bo lubi wykipieć.kiedy kropla
spuszczona na zimny talerzyk będzie wypukła nierozlewająca się,a kolor będzie
lekko brązowy zestawić z ognia i dodać 10 dkg masła oraz 1 cukier
waniliowy.Utrzeć dokładnie ale krótko i wylać na spód z kruchego ciasta.
min.45 minut(może to trwać znacznie dłużej-nawet do 3 godzin).Mieszać często ale ostrożnie bo lubi wykipieć.kiedy kropla
spuszczona na zimny talerzyk będzie wypukła nierozlewająca się,a kolor będzie
lekko brązowy zestawić z ognia i dodać 10 dkg masła oraz 1 cukier
waniliowy.Utrzeć dokładnie ale krótko i wylać na spód z kruchego ciasta.