Buka @ 2 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=961907Właśnie skończyłam tego mazura, a zrobiłam dokładnie według przepisu.
Jeśli robił ktoś tę gotowaną polewę, niech napisze, prosze, ile ją gotował. Ja gotowałam kilka minut, w zasadzie nie zgęstniała, zrobiła sie tylko błyszcząca. Czy o to jest właśnie ta "szklistość"? Czy polewa zastyga?
Tyle pytań, niestety po fakcie.![]()
22.16
Dopisuję ku przestrodze: polewa dalej płynna i nawet jej się nie śni zestalić.
Zerknęłam na przepis i wydaje mi się, że z tych składników powinno się ją długo gotować, żeby odparowała i zgęstniała jak kajmak, zwłaszcza, że proporcje cukru do śmietanki wskazują na to, że jest to właśnie taki kakaowy kajmak.
Ja bym gotowała co najmniej godzinę, a potem sprawdziła gęstość upuszczając kroplę na porcelanowy talerzyk. Jak od razu zastygnie, polewa będzie gotowa.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.