yrsa @ 31 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1068853Robiłam masę z tego przepisu, bardzo mi i wszystkim częstowanym smakowała, chociaż skórkę cytrynową miałam tylko z torebki. Najtrudniejsze było dla mnie owijanie makowców w papier, normalnie dwie lewe ręce mi się wtedy objawiły.Dla mnie to też jest trudne, wykorzystuję więc męża i zwijamy na cztery ręce. Papier mi się wtedy nie wysuwa.
Tradycyjnie piekłam makowce z tego przepisu na święta (jak zawsze z podwójnej porcji), jak zwykle wyszły świetne. A dziś piekę paszteciki z mięsem i ciasto robię własnie z tego przepisu (oczywiście zmieniłam ilość cukru i soli). Kocham to ciasto, łatwo się robi, świetnie wałkuje.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia