Joanna @ 21 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=472317Pizza wyszła lekko blada, ale wypieczonaJa smaruje brzegi i spód, przed wyłozeniem nadzienia, sosem/ketchupem/koncentratem i nigdy mi wtedy blada nie wychodzi![]()
CYTATna cienkim, chrupiącym, ale puszystym w środku cieścieJa robię z 1/2 kg na blachę roladową i piekę nie dłużej niż 20 min. Ty chyba potrzymałaś troche dłużej, bo tylko raz mi wyszedł chrupiący spód, jak wydawało mi sie za 1 razem, że te 20 min. za mało i dodałam trochę czasu od siebieŚrednio-grube mi wychodzi. Puszysta, fakt![]()
![]()
CYTATPlacek cebulowy na tym spodzie też jest pyszny...
A jak przyrządzasz nadzienie? Bo sa rózne metody![]()
![]()
Akulka @ 21 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=472368Ja smaruje brzegi, przed wyłozeniem nadzienia, sosem/ketchupem/koncentratem i nigdy mi wtedy blada nie wychodzi![]()
Ja robię z 1/2 kg na blachę roladową i piekę nie dłużej niż 20 min. Ty chyba potrzymałaś troche dłużej, bo tylko raz mi wyszedł chrupiący spód, jak wydawało mi sie za 1 razem, że te 20 min. za mało i dodałam trochę czasu od siebieŚrednio-grube mi wychodzi. Puszysta, fakt![]()
![]()
A jak przyrządzasz nadzienie? Bo sa rózne metody![]()
Piekłam 22 minuty, ale na specjalnej perforowanej blaszce do pizzy, dlatego spód był chrupiący. Dodam, że właśnie taki lubię....![]()
![]()
Nadzienie do placka cebulowego robię bardzo podobnie jak Carbonicum:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=9...mp;#entry472348
AgusiaSz @ 13 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=486258oczywiście na cieście razowym
Obawiam się, że na cieście razowym, a raczej na mące, to ci zupełnie inna pizza wyszła![]()
![]()
Akulka @ 13 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=486323Obawiam się, że na cieście razowym, a raczej na mące, to ci zupełnie inna pizza wyszła![]()
tylko trochębo mąka była pszenna razowa i tylko trochę żytniej![]()
![]()
Akulka @ 13 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=486323Obawiam się, że na cieście razowym, a raczej na mące, to ci zupełnie inna pizza wyszła![]()
Każda pizza dobra jest![]()
bajeczka @ 18 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=489155Każda pizza dobra jest
Nie zgadzam się.Są rózne przepisy na pizzę, raz mniej, raz wiecej udane. Jeden lubi cienka podeszwę, drugi puchacza, inny "dmuchane" ciasto. Rózne sa gusty. Inaczej byłby tylko jeden słuszny przepis lub samowolka na oko.![]()
Ja z wszystkich próbowanych póki co jestem wierna tej. A zmiana mąki, ma duże znaczenie dla odczuć organoleptycznych nawet w obrębie tego samego przepisu. Czasem jest to zmiana na lepsze, czasem na gorsze.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.