Moja pizza

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Proszę mi tego wątku przed nos nie wyciągać
baa.gif


Ewa, Ty wiesz za co
icon_mrgreen.gif
cvety.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
To ja będę co dzień podbijać
zahnlos.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Sadystka i to jeszcze wyrachowana, no.....
icon_lol.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Byłaś w ciężarówkowym?
icon_mrgreen.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Cinko, to na pewno pizza pulchniejsza i nie najcieńsza. Jeśli lubisz takie, to polecam
icon_wink.gif
Ja rzadko kiedy porywam się na inną i tak zawsze do tej wracam
icon_lol.gif


Ewa, ale ze mnie lizus, co
zahnlos.gif
?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
No to czekam na Twoja relację
icon_wink.gif

Aha, nie zmieniaj oliwy na olej - ma to spore znaczenie dla smaku
lecker.gif
Ja dodaję dodatkowo wiecej soli, roztarte w rękach zioła do ciast i pieprz
icon_wink.gif

Sos robię inny, bo mam domowy, nie z koncentratu
zahnlos.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
No więc tak
icon_mrgreen.gif

Generalnie takie domowe pizze na dużej blasze uwielbiam, bo cała pizza smakuje jak środek pizzy - a to jest to, co w pizzy lubię najbardziej
icon_wink.gif

No i tu tak było.
Ciasto w akuratnej wysokości, mięciutkie, nie wyschnięte... sos też trochę po swojemu zrobiłam
icon_wink.gif
ale ogólnie muszę powiedzieć - że to bardzo dobra pizza była - bo już prawie nie ma
icon_biggrin.gif

Mniam
mniam.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
A tak wyglądała:
DSCF5040.JPG
DSCF5047.JPG
DSCF5048.JPG
 

Załączniki

  • DSCF5040.JPG
    DSCF5040.JPG
    112.5 KB · Wyświetleń: 1
  • DSCF5047.JPG
    DSCF5047.JPG
    95.5 KB · Wyświetleń: 1
  • DSCF5048.JPG
    DSCF5048.JPG
    115.6 KB · Wyświetleń: 1

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Uciekaj mi z rana z tymi zdjęciami
strafe.gif

Aj!
lecker.gif


Cieszę się, że smakowała
icon_mrgreen.gif


A że Akulka to lizuska to wiem już od jakiegoś czasu
zahnlos.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
O mamo jaka fota
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif

mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
icon_mrgreen.gif

już myślę kiedy i z czym zrobić następną... jadałam kiedyś przepyszna pizzę w Lublinie z farszem z kiszonej kapusty... albo z pieczonym kurczakiem - pyyycha była
mniam.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0

Załączniki

  • chwale_si__boast.gif
    chwale_si__boast.gif
    6.9 KB · Wyświetleń: 1
  • jezor_tere_fere.gif
    jezor_tere_fere.gif
    1.2 KB · Wyświetleń: 1

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ewie

Member
Gru 13, 2007
2
0
0
Czesc,
wiecie , ze ciasto do pizzy jest lepsze po 2-3 dniach. Moj przepis na pizze pochodzi ze strony www.wunderkessel.de (jest to niemiecka strona Thermomixu) :
500g maki
250g cieplej wody
4gramy (naprawde) swiezych drozdzy
1 lyzka stolowa oliwy z oliwek.
Ciasto gniecie sie 3 minuty na obrotach do chleba i wklada sie natluszczonymi rekami do natuszczonej miski (np Tu...ware) i przykrywa sie folia, odstawia na 3godziny w cieple miejsce. Pizze najlepiej piec na kamieniu (tak jak szamot) w mocno nagrzanym piekarniku (250°C) 10minut. Na takim kamieniu mozna tez piec chleb. Smakuje bombowo.
lecker.gif
Ewa
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator: