- Wrz 13, 2004
- 2,992
- 0
- 0
Przepis bazowy pochodzi z internetu, niestety autora nie pamiętam 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 
	
  
Muffiny pomarańczowe
  
  
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		 
	
  
  
Składniki
(w nawiasach składniki dla MM-owców na zdjęciu moja wersja MM)
    
125 g masła, (100g margaryny Kasi)
1 pomarańcza,
3 jajka,
200 g cukru, (120 g fruktozy)
190 g mąki, (mąka pp)
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
100 ml mleka (można dać maślankę)
    
    
Masło rozpuścić i ostudzić. Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mleko, masło, sok z pomarańczy
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do mokrych skłądników. Foremki wysmarować masłem i rozłożyć ciasto.
Piec ok. 15-20 min w 180°C. Wystudzić w formie, po ostudzeniu posmarować rozpuszczona gorzką czekoladą, ostatnio nie miałam czekolady więc zrobiłam polewę z margaryny, kakao i fruktozy
		 
	
z tej porcji wychodzi 12 sztuk (blaszka z Ikei)
	
		
			
		
		
	
			
			 
	Muffiny pomarańczowe
 
	Składniki
(w nawiasach składniki dla MM-owców na zdjęciu moja wersja MM)
125 g masła, (100g margaryny Kasi)
1 pomarańcza,
3 jajka,
200 g cukru, (120 g fruktozy)
190 g mąki, (mąka pp)
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
100 ml mleka (można dać maślankę)
Masło rozpuścić i ostudzić. Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mleko, masło, sok z pomarańczy
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do mokrych skłądników. Foremki wysmarować masłem i rozłożyć ciasto.
Piec ok. 15-20 min w 180°C. Wystudzić w formie, po ostudzeniu posmarować rozpuszczona gorzką czekoladą, ostatnio nie miałam czekolady więc zrobiłam polewę z margaryny, kakao i fruktozy
 
	z tej porcji wychodzi 12 sztuk (blaszka z Ikei)
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
	 
 
		 
	 
 
		 
	 
	 
 
	 
	 
	 
 
		 
 
		 
	