- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Z najnowszej ksiazki Nigelli "Nigella Express" dla Margot
250g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
150g cukru drobnego (caster sugar)
75g jesnego brazowego cukru plus 1/2 lyzeczki na jedna muffinke do posypania
1 lyzeczke mielonego imbiru
42ml kwasnej smietany
125g oleju roslinnego
1 lyzke miodu
2 jajka
1 ogromna gruszke "Komisowke" lub innych owocow (300g w sumie), pokrojonych w kostke
Piec rozgrzalam do 200C, a muffinkowa forme 12 wylozylam papilotami.
W jednej misce wymieszalam suche produkty, w drugiej mokre i dodalam je do suchych, delikatnie laczac je ze soba . Dodalam owoce. Posypalam cukrem (uzylam grubego brazowego krysztalu). Pieklam 20 min.
Zdjecie przy nasyepnym wypieku

250g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
150g cukru drobnego (caster sugar)
75g jesnego brazowego cukru plus 1/2 lyzeczki na jedna muffinke do posypania
1 lyzeczke mielonego imbiru
42ml kwasnej smietany
125g oleju roslinnego
1 lyzke miodu
2 jajka
1 ogromna gruszke "Komisowke" lub innych owocow (300g w sumie), pokrojonych w kostke
Piec rozgrzalam do 200C, a muffinkowa forme 12 wylozylam papilotami.
W jednej misce wymieszalam suche produkty, w drugiej mokre i dodalam je do suchych, delikatnie laczac je ze soba . Dodalam owoce. Posypalam cukrem (uzylam grubego brazowego krysztalu). Pieklam 20 min.
Zdjecie przy nasyepnym wypieku
