Muffiny z bananem, kokosem i rodzynkami
1 2/3 szklanki maki
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki brazowego cukru
2 lyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 szklanka wiorkow kokosowych
1/2 szklanki rodzynkow
2 pokrojone w kostke banany
1 duze jajko
1/2 szklanki mleka
3 lyzki roztopionego masla
Piekarnik 190 st.C Wszystkie suche skladniki wymieszac, dodac rodzynki i pokrojonego banana. Jajko rozbeltac z mlekiem i roztopionym maslem, dodac do suchych skladnikow i lekko wymieszac - tylko do polaczenia sie skladnikow.
Piec okolo 25 minut, az beda ladnie rumiane.
Dla lubiacych chrupiace wierzchy - muffiny mozna dodatkowo posypac mieszanka wiorkow, odrobiny brazowego cukru, cynamonu i lyzki roztopionego masla.
1 2/3 szklanki maki
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki brazowego cukru
2 lyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 szklanka wiorkow kokosowych
1/2 szklanki rodzynkow
2 pokrojone w kostke banany
1 duze jajko
1/2 szklanki mleka
3 lyzki roztopionego masla
Piekarnik 190 st.C Wszystkie suche skladniki wymieszac, dodac rodzynki i pokrojonego banana. Jajko rozbeltac z mlekiem i roztopionym maslem, dodac do suchych skladnikow i lekko wymieszac - tylko do polaczenia sie skladnikow.
Piec okolo 25 minut, az beda ladnie rumiane.
Dla lubiacych chrupiace wierzchy - muffiny mozna dodatkowo posypac mieszanka wiorkow, odrobiny brazowego cukru, cynamonu i lyzki roztopionego masla.
