Mufinki z szynką,cebulą i pomidorami suszonymi

Alga

Member
Paź 4, 2005
62
0
0
Nasze ulubione wytrawne. Robione często, więc jestem winna podziękowania i zdjęcie.

Tutaj z małym odstępstwem- zamiast szynki boczek smażony + zioła prowansalskie.
W tle jeden pożarty na wpół jeszcze ciepły
icon_wink.gif


PC021005r.jpg
 

Załączniki

  • PC021005r.jpg
    PC021005r.jpg
    235.6 KB · Wyświetleń: 0

sheep

Member
Lut 9, 2008
1
0
0
Witam:)
To mój pierwszy post tutaj, więc serdeczne pozdrowienia dla wszystkich:) Forum odkryłam niedawno, ale muffinki stały sie moją obsesją:D Co prawda narazie robiłam tylko na słodko (podwójnie czekoladowe i z budyniową niespodzianką), ale teraz zamierzam popróbować wytrawne:D Mam w związku z tym dwa pytanka:)
Czy są równie smaczne także na zimno? Czy trzeba takie muffinki odgrzewać za każdym razem?
Hmm, drugie to wiem że to troche profanacja muffinek, ale niestety chwilowo nie mam formy muffinkowej (miałam pożyczoną) ... więc czy mogę zrobić taki jakby placek wytrawny a la muffinki w zwykłej blaszce (takiej kwadratowej)?
Z góry serdecznie dziękuję za rady:*
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
sheep @ 6 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=671549Czy są równie smaczne także na zimno? Czy trzeba takie muffinki odgrzewać za każdym razem?
Spróbuj to się przekonasz
icon_wink.gif
IMHO są smaczne też na zimno
icon_smile.gif
ale zawsze można odgrzać w mikrofali np.

sheep @ 6 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=671549Hmm, drugie to wiem że to troche profanacja muffinek, ale niestety chwilowo nie mam formy muffinkowej (miałam pożyczoną) ... więc czy mogę zrobić taki jakby placek wytrawny a la muffinki w zwykłej blaszce (takiej kwadratowej)?
Jasne że możesz upiec je jako placek bądź keks, zależnie jaką formę masz. Pamiętaj tylko żeby surowego ciasta w formie nie było na wysokość więcej niż 5 cm, inaczej istnieje małe ryzyko że powstanie zakalec.
 

Castia

Member
Wrz 3, 2008
7
0
0
mi według tego przepisu wyszło przepyszne i wszystkim smakowało
icon_smile.gif
nie miałam tylko suszonych pomidorów i zamiast szynki podsmażyłam boczek ^^
 

pączek :)

Member
Lut 19, 2009
5
0
0
robiłam wczoraj muffinki wg tego przepisu,ale dodałam składniki,które miałam akurat w domu - cebulka smażona z pieczarkami i parówkami, a na wierz posypałam żółty ser, który się wspaniale zapiekł. Wszyscy byli ogromnie zadowoleni
icon_smile.gif
icon_smile.gif
cieszę się,że znalazłam to forum!
icon_smile.gif
 

marta1982

Member
Kwi 18, 2009
43
0
6
To moje pierwsze wytrawne muffiny i jestem zachwycona wyszły super mąż chce jeszcze i to szybko. Zrobiłam kilka z serem też były super.
 

Załączniki

  • 2009_0419Nadia0067.JPG
    2009_0419Nadia0067.JPG
    470.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 2009_0419Nadia0069.JPG
    2009_0419Nadia0069.JPG
    451 KB · Wyświetleń: 0
  • 2009_0419Nadia0077.JPG
    2009_0419Nadia0077.JPG
    464.1 KB · Wyświetleń: 0

ajaj

Active member
Wrz 17, 2008
1,675
26
48
A czy te muffinki nadaja sie np.do tego aby zabrac je do pracy jako drugie sniadanie? czy na zimno to nie bardzo? Ma ktos doswiadczenie w tej sprawie?

Bardzo prosze podzielcie sie wiedza gdyz zrobilabym mezu do pracy.( wszystko mu sie ju objadlo)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy