Murzynek z polewa chrupiacą łamiacą serce każdej teściowej

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Robię właśnie bardzo podobnego murzynka. Generalnie się nie różni. Jedynie proporcje zwiększone, bo na dużą blachę. I nie odlewam masy na polewę, a do masy dodaję 1/2 szkl galaretki porzeczkowej i kilka kropli aromatu whisky wiśnia
lecker.gif
Posypuję cukrem pudrem, bo małż w łapsko bierze i jak jest polewa to marudzi, że co chwilę musi iść ręce myc
dump.gif
A jak robię z polewą to posypuję ją wiórkami kokosowymi zawsze.
Pycha
lecker.gif

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
No być może
icon_mrgreen.gif
Zwykle robiłam troszkę inny i polewa zostawała na paluchach
icon_neutral.gif
Ale ten jest pyszny i bez polewy
lecker.gif
Tylko jak pisałam, ja obowiązkowo dodaję galaretkę z czarnej porzeczki, a jak nie mam to taki dżem
daumen.gif

Daisy

Member
Kwi 2, 2007
50
0
0
Przyznam się, że przepis zainteresował mnie dzięki ciekawemu tytułowi wątku, bo chcialabym się jakoś pokazać mojej teściowej. Przejrzałam cały wątek i zachęciły mnie Wasze zdjęcia. ;) Wybieram się po margarynę do sklepu a potem - do dzieła. :D Oczywiscie zdam później relację. ;)

Daisy

Member
Kwi 2, 2007
50
0
0
Chciałam jeszcze napisać, że minęła właśnie doba, od kiedy wyjęłam go z piekarnika i już nie ma po nim śladu. A piekłam ze zwiększonych proporcji w dużej blasze.
icon_smile.gif
zwinker2.gif

Klosewik

Member
Paź 5, 2007
75
0
0
Murzynek baaaardzo dobry.
anbetung.gif
Przekroiłam i posmarowałam powidłami. Polewa pyszna w wersji z 2 łyżkami rumu. Ciasto czeka na jutrzejszych gości, trochę już "nadszarpnięte"
icon_mrgreen.gif
. Dziękuję za przepis.
bussi.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
belle @ 4 Oct 2004 napisał:
index.php?act=findpost&pid=6227..zrobilam ciasto wyszlo przepyszne tylko ze poelwa mi sie troche zlala ale zostalo zjedzone w chwili przepyszne
owieczka my hero <!--emoid:lol:--><!--endemo-->
dobrze, ze doczytalam, bo mi sie rozlac nie moze, a juz sobie poprzeliczalam skladniki na sama polewe.
Mysle, ze o ta &quot;Kasie&quot; chodzi. To margaryna z tluszczow utwardzanych - w kostce. Stygnac wroci do swojej postaci.
Ja uzywam tylko weganskie i nie ma zadnej nieutwardzanej.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Podniose sobie, bo mi &quot;okazja&quot; pasuje
fiesgrins.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
bussi.gif

Maddy

Member
Lip 26, 2007
13
0
0
Mnie niestety ten murzynek rozczarował. Tzn. szukałam czegoś innego, bardziej czekoladowego i wilgotnego. Szczęśliwie znalazłam taki przepis, prosty i bez jajek.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
icon_redface.gif

Muffinki kakowo-wiśniowe z polewa czekoladową zrobiłam.
icon_redface.gif

Bałam się, że mi nie wyjdzie
icon_redface.gif

Ale przepis przetestuje
daumen.gif

W lutym mam 3 lata pracy to bedzie okazja upiec do pracy
icon_wink.gif

Mysle o przełożeniu go np. śmietaną z wiśniami
gruebel_2.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Maddy @ 26 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=652833Mnie niestety ten murzynek rozczarował. Tzn. szukałam czegoś innego, bardziej czekoladowego i wilgotnego. Szczęśliwie znalazłam taki przepis, prosty i bez jajek.
Maddy spróbuj zrobić browniej marmurkowe https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...amp;hl=brownies
mnie za pierwszym razem nie wyszło, ale kolejne razy były bardzo udane, jest ciężkie i mocno czeluladowe
lecker.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy