Mus kokosowy z dynią

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
a jakbym do przecieru takiego gotowego już dodała mleczko kokosowe? i juz nie pasteryzowała, tylko pod kocyk na noc? wyszłoby?
gruebel_2.gif

EDIT:

zrobiłam
icon_wink.gif
trochę po swojemu i pewnie smak zupełnie inny mi wyszedł, ale mam. do przecieru dyniowego dodałam puszkę mleka, posłodziłam. ale coś mi brakowało...brakowało mi jakiegoś smaku i nie wiedziałam czego. więc zaczęłam dodawać
icon_wink.gif
myślę trudno, jak przedobrzę to jutro zrobię według przepisu. nie miałam na stanie ani pomarańczy, ani soku, nic. ale miałam sok Julki - Leon o smaku jabłko - brzoskwinia - pomarańcza
icon_smile.gif
dodałam prawie pół. smak prawie, prawie. brakowało mi smaku kokosa, więc dałam wiórki kokosowe.mhm.... teraz tak! na początku miałam przed oczami naleśniki z tym, ale teraz tort kokosowy przełożony tym moim nie-musem
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Fajny przepis!

A może by tak sypnąć imbiru?
gruebel_2.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Z imbirem (świeżym) zrobiłam dżem dyniowo - pomarańczowy, bez kokosu. Pyszności!
mniam.gif

Na kilogram obranej i oczyszczonej dyni dałam skórkę i sok z trzech pomarańczy.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
bardzo fajny przepis, dynię mam już obraną i rozdrobnioną, czeka na jutro na wykonanie. Listę zakupów muszę sobie zrobić aby jutro wprost z pracy pomknąć do sklepu i nie tracąc czasu zabrać się za ten mus
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy