dioda87 @ 8 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=535594Tak się napaliłam na ta nalewkę ale niestety nie mogę znaleźć imbiruczy może być taki w proszku? czy to wypacza smak?
dioda87 @ 10 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=537016Szkoda, że trzeba tyle na nią czekać
Ale warto!
...a czas szybko mija...![]()
Anusiaczek @ 31 Jan 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=65590Absolutnie REWELACYJNA <!--emoid--><!--endemo-->
1 kg dojrzałego agrestu
1/2 kg cukru
laska wanilii
kawałek korzenia imbiru
1 litr wódki 50% zrobionej ze spirytusu
1. Agrest myjemy, obieramy z ogonków i szypułek. Wkładamy do słoja i lekko miażdżymy, by owoce popękały. Dodajemy cukier, wanilię, imbir, zalewamy wódką, szczelnie zamykamy i stawiamy w ciepłym i słonecznym miejscu.
2. Po dwóch tygodniach cedzimy nalewkę przez sito, a następnie filtrujemy (filtruje się bardzo wolno). Zlewamy do butelek, zamykamy i odstawiamy na pół roku do piwnicy lub w inne ciemne i chłodne miejsce.
W sobotę miałam degustację - wyszła boska, jedna z moich najlepszych nalewek <!--emoid--><!--endemo-->
Czy ktoś mi napisze co to jest to filtrowanie?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia