Napoletana Pizza

joannas

Member
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Małgosiu, trochę się ściąga, ale nie w tym problem. Podczas rozciągania w pewnych miejscach jest grubawe, w pewnych pęka. Czyli nie rozciąga sie równomiernie. Oglądłam ten film z rozciąganiem ciasta i też tak próbuję robić, ale ciasto jest kapryśne. Nastepnym razem dam więcej wody, mam nadzieję, że to właśnie to. A, i moje ciasto nie jest wcale lepiące
icon_sad.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
jeśli pęka, to zanczy, ze nie było dobrze wyrobione... Moje nie pęka nawet, kiedy staje się przezroczyste
icon_smile.gif

Daj nastepnym razem więcej wody i trochę dłużej wyrabiaj
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
hm... o, to nie to... jesli maszyną to raczej niemożliwe, żeby było za krótko wyrabiane...

w takim razie moze nawet nie ciągnij ciasta, tylko na początku po prostu wsadź pod nie zacisnięte piesci i pozwalaj dzialac grawitacji...

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Marghe, wlasnie zobaczylam w GP ze robilas i Ci smakowalo... a ja od tak dawna czekam na Twoja recenzje!!!!!! :lol:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
hm... no chyba nie?

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
o takie dodatki wlasnie lubię :lol: :lol: moje dodatki
icon_smile.gif
I jakie bable, no mniam. Jakiej mozzarelli uzylas?

tylko ten brzeg coś białawy, jak nic POTRZEBUJESZ kamienia ;) :lol: :lol: :lol:

magdafal

Member
Lis 3, 2005
67
0
0
zrobiłam!!!zrobiłam!!!
pizza faktycznie jest rewelacyjna, ciasto takie elastyczne-łatwo się je rozciąga, trzymałam się ściśle wszystkich instrukcji i wyszła super! aha i zrobiłam ją razem z "sosem pomidorowym podstawowym wg Petera Reinharta" (na marginesie-pyszny ten sos, nawet mój Maciej,który zawsze każdą pizze smaruje keczupem itp. tym razem zjadł ją bez niczego :banana: ), a poza tym położyłam salami i mozzarelle i już! i pycha :dance:

aha bym zapomniała-przeczytawszy szereg postów, zaopatrzyłam się w kamień i nie żałuję zakupu!!!

dzięki Ci Małgosiu za rozpowszechnienie tego przepisu, a raczej przepisów (pizza+sos) :anbetung:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
halo :

na ktorej stronie ten klip? :mrgreen:

nie obejrzalam za pierwszym razem a teraz patrze z niejakim przerazeniem na dlugosc watku :lol: :lol: :lol:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Magdafal, bardzo się cieszę! :banana:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Super Owieczko!!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy