Malgosimi @ 23 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=438191jasne!jak to w takim razie będzie wyglądała procedura wyrabiania? bo czasu i tempa maszyny to nie mam szans utrzymaćzwracać uwagę na konsystencję ciasta? chodzi mi o ten moment kiedy trzeba ciasto odpocząć![]()
![]()
Malgosimi @ 23 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=438253polecałabym metodę Bertineta, jesli musisz wyrabiac recznie - jest w moim wątku zatytulowanym zdaje sie pizza bertinetadziękuję za radylecę studiować tamten wątek, mam straszną ochotę na tę pizzę![]()
![]()
szachownica @ 23 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=438261dziękuję za radylecę studiować tamten wątek, mam straszną ochotę na tę pizzę![]()
na szczęście moi znajomi mają mikser, zostali więc uszczęśliwieni pizzą, tzn. jutro będą, bo za 10 min ciasto powędruję do lodówki![]()
nie- rozciagnelam, na to sos i do pieca... czyli jak powinno byc- wyciagnac z lodowki, poczekac az przyrosnie, rozciagnac i znow poczekac az przyrosnie? ale jak jak kamien goracy?![]()
trzkasienka @ 30 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=441684ciasto jakies zbite, nie wyroslo, nie mialo pecherzykow powietrza w srodku...![]()
trzkasienka mi podobnietzn. ciasto nie było zbite, trochę urosło, ale pęcherzyków brak, jak dla mnie za twarde i taki dziwny zapach ma....
Wyszły mi dwie mało-średnie pizze.![]()
A i mikser nie wyrobił, prawie mi się spaliłwyrabiałam ręcznie, w lodówce siedziało 24 godziny, ciut więcej jak 3 godz przed pieczeniem wyjęte.![]()
nie- zatem nastepnym razem sprobuje z Twojego przepisu...
Malgosimi @ 31 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=441874Ewa - wyszły Ci dwie pizze? A jakiej średnicy Moze były za grube? Bo zapach to pewnie od za dużej ilosci drożdzy - nie wiem od czego innego móglby byc.Malgosimi pizze wyszły tak na oko ze 25 cma nie za grube, wręcz tak cienkie że prawie przezroczyste, na brzegach się spiekły, prawie spaliły![]()
![]()
Drożdży tyle co w przepisie dałam![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.