kermidt @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439068Boshka, moglabys dopisac w przepisie, ze 45g to 200ml grubych, prasowanych platkow.
Niestetyale nawet takich rzeczy nie pamietam, a wagi nie chce mi sie wyciagac![]()
![]()
Wody 100ml. Musialam zmierzyc, bo sie rozpadal przy przewracaniu i myslalam, ze moze za duzo leje.
Ile powinno byc wody? I czy to normalne, ze sie rwie przy przeracaniu?
Mam malutka ceramiczna patelnie na jednego tosta francuskiego i mimo tak malej srednicy sie rwie.Nienormalne. Mnie się nic nie rwie, ale nie daję tyle wody. Dzisiaj na 65 g płatków jakieś 3 łyżki. Do tego placka używam drobniejszych płatków.
To zalezy.
Zdarzylo mi sie zaspac i staly do nastepnego dnia w lodowce to pewnie kazde namokna![]()
Bardzo dziekuje za bardzo konkretne proporcje. Z bananami to juz nic nie daje. Najwyzej truskawki w plasterkach z lyzka miodu.
A z gruboscia platkow bede probowac. Bardzo wybredni nie sa to moze nie zauwaza![]()
Boshka @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439151Czyli kulezanka tez wazy platki
Ważę, bo mam wagę na blacie.
kermidt @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439154To zalezy.
Zdarzylo mi sie zaspac i staly do nastepnego dnia w lodowce to pewnie kazde namokna![]()
Bardzo dziekuje za bardzo konkretne proporcje. Z bananami to juz nic nie daje. Najwyzej truskawki w plasterkach z lyzka miodu.
A z gruboscia platkow bede probowac. Bardzo wybredni nie sa to moze nie zauwaza
No tak, ja zalewam w ostatniej chwili, na jakieś 2 minuty. Ostatnio trafiają mi się niesłodkie banany, dlatego dosładzam.
Lis @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439235Kermidt, jeśli chłopcy nie mogą sera, to spróbujcie z wegańskim "parmezanem", czyli migdałami zmielonymi z płatkami drożdżowymi.Ło, fajny patent.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.