Powiem tylko WOW. A jak sie robi te ozdoby z masy cukrowej i czy mozna to jesc???
To jest masa z przepisu na tort Alki. Można zjeść jak najbardziej, to jest jak taka słodka żelka. Następnym razem soku z cytryny lub kwasku cytrynowego dodam, żeby takie słodkie nie było.
http://cincin.cc/index.php?showtopic=4796&...=asc&highlight=
Alka świąteczne ozdoby z niej robiła, a ja zainspirowana nimi postanowiłam ozdobić nimi mazurek.
Alinko,mazurek bardzo ładny i pomysłowy![]()
A to mazurki mojej kuzynki
piękny!![]()
dziunia @ 25 Mar 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=100114Właśnie skończyłam robić mazurki kajmakowe.Oto efekt:
Ja wiem ze to jest jeszcze troche czasu (wcale nie tak duzo) ale przymierzam sie w tym roku do mazurka i chcialabym zebys powiedziala mi dokladnie ktory to przepis...
Tobatka @ 11 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=484501Moja siostra w tym roku upiekła mazurka z przepisu, który kilka lat temu wykorzystałam i tak jej w pamięć zapadł, że szperała, aż wyszperała gdzieś w zakamarkach mojego zeszytu
Fajny, a gdzie przepis? Skoro tak pieczołowicie szukała, to znaczy sie, że bardzo dobry - dawaj nam go tu, póki pamietasz![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.