Ozdabianie mazurkow

Al_inka

Member
Wrz 13, 2004
2,109
0
0

Tak wygląda mój mazurek, który nazwaliśmy "Wiosenny ogródek"- oczywiście zainspirowały mnie ozdoby z masy cukrowej wykonane przez Alkę :mrgreen:

AgusiaH

Member
Wrz 20, 2004
3,054
1
0
Alinko, swietny jest :!:
Naprawde oryginalny
icon_smile.gif

MoTyLeK

Member
Lis 26, 2004
170
0
0
Powiem tylko WOW. A jak sie robi te ozdoby z masy cukrowej i czy mozna to jesc??? :wink:

borgia

Member
Wrz 22, 2004
368
0
0
Dziewczyny one są... przepiękne. Ja nigdy nie robiłam mazurków i chyba - mimo kończących się Świąt - wezmę się do pracy. Za inspiracje dziękuję. Będę naśladowała...

Al_inka

Member
Wrz 13, 2004
2,109
0
0
Powiem tylko WOW. A jak sie robi te ozdoby z masy cukrowej i czy mozna to jesc??? :wink:
To jest masa z przepisu na tort Alki. Można zjeść jak najbardziej, to jest jak taka słodka żelka. Następnym razem soku z cytryny lub kwasku cytrynowego dodam, żeby takie słodkie nie było.
http://cincin.cc/index.php?showtopic=4796&...=asc&highlight=
Alka świąteczne ozdoby z niej robiła, a ja zainspirowana nimi postanowiłam ozdobić nimi mazurek.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A ja nigdy nie jadłam mazurka :roll:
U mnie nie ma go w tradycji świątecznej :dump:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
hmm chciałam poprawić Twoje zdjęcie ale nie mogę uzyskać właściwego URL czyli adresu tego zdjęcia, yahoo mnie nie lubi
icon_wink.gif

instrukcja wstawiania zdjęć jest tu: https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=484358 a jeśli podasz mi właściwy URL tego zdjęcia to poprawię je również w poście wyżej(musisz prawym przycieskiem myszy kliknąć na zdjęciu i dać Właściwości-tam będzie wyświetlony URL nalezy go skopiować w całości)

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Moja siostra w tym roku upiekła mazurka z przepisu, który kilka lat temu wykorzystałam i tak jej w pamięć zapadł, że szperała, aż wyszperała gdzieś w zakamarkach mojego zeszytu
icon_smile.gif

Oto, jak ozdobiła:

Przy gałazkach sa bazie z płatków migdałów, ale słabo widać na tym jasnym tle, niestety....

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Tobatka @ 11 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=484501Moja siostra w tym roku upiekła mazurka z przepisu, który kilka lat temu wykorzystałam i tak jej w pamięć zapadł, że szperała, aż wyszperała gdzieś w zakamarkach mojego zeszytu
icon_smile.gif
Fajny, a gdzie przepis? Skoro tak pieczołowicie szukała, to znaczy sie, że bardzo dobry - dawaj nam go tu, póki pamietasz
zahnlos.gif

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Akulka, rozkaz! Się robi
icon_smile.gif
Już lecę po zeszyt...

Wklepane

Jeszcze na marginesie - piękne Wasze mazurki, ale dzieła Dziuni rzuciły mnie na kolana!
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy