Pączki, pączki, pączki...

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
brumek @ 30 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=654479może jedynie ciut za małe - tak po 1-2 cm na średnicy
to sa chyba wielkosci "Rafaello", takie tyci tyci
icon_smile.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
mnie wyszło 22 z całej porcji, robiłam na świeżych drożdżach i dałam ich niestety za maleńko, bo tylko 14g (przelicznik z instant na żywe). nie doczytałam, że dziewczyny robią z dużo większej ilości
ugly_08.gif

Ale są przepyszne
lecker.gif
właśnie wcinam tego co mi nie wyszedł zbyt piękny
lecker.gif

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
Ledwo zywa jestem. O 6 wstalam, by zrobic te paczki
dump.gif
icon_lol.gif

Ale powiem jedno, uwazam, ze wyszly rewelacyjne! Ja z frakcji niepaczkowej raczej jestem, ale cieply paczek, a najlepiej 2, na sniadanie, to jest to. W sklepie sie takich nie kupi.
Nadziewalam je marmolada truskawkowo-rabarbarowa, przed smazeniem. choc kusilo mnie, by wyprobowac patent z wpychaniem marmolady paluchem
rofl.gif
Posypane cukrem pudrem rozplywaja sie w ustach.
I dodam jeszcze tylko, ze jestem z siebie megadumna, bo 1 raz robilam paczki, a wyszly mi i dopieczone, i mieciutkie, paski na obwodce maja, moze ksztalty idealne nie sa, ale co jest na tym swiecie idealnego? ;)
Stokrotne dzieki za przepis i porady
anbetung.gif

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
W tym roku wyór padł na te pączki. Zrobiłam wczoraj wieczorem. Przyłozyłam się do wyrabiania ciasta, wyrabiałam ręcznie. Powiem krótko! Pycha! Wczoraj zaczęłismy próbowac jeszcze ciepłe, a dzisiaj na śniadanie nikt nie chciał nic innego, tylko pączki.
I jakie dietetyczne
icon_wink.gif

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Pytałam w innym watku ale zapytam tutaj jeszcze raz ;)

Ponoć Kasha mroziła. I co zjadliwe są po odmrożeniu ?
icon_razz.gif

Jak mrozić to chyba bez lukru ?
Mam nadmiar a świeże to takie smaczne są ..

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
kasha @ 11 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=447602Wiesz Aga, te pączki których nie zjedlismy to ja zamroziłam, może Ci takiego twardego wyślę, jak dojdzie to będzie akuratny do pożarcia
fiesgrins.gif
BeataSz @ 12 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=448120Eee, jeśli o to chodzi, to ja codziennie jem świeżutkie, bo zaraz po usmażeniu zamrażam, na drugi dzień rozmrożone nie ustępują niczym takim świeżo smażonym.Jak do pracy zanoszę, to wszyscy się dziwią jak zdążyłam tak rano pączki zrobić.
O znalazłam ;)
Ale lepiej chba te bez lukru włożyć, nie ?
fiesgrins.gif

Nie znam się to się pytam ..

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
moim zdaniem lepiej bez, ale tez sie nie znam ;)

ja tylko dodam, ze moj brat jadl u kolezanki paczka z marmolada pomaranczowa, w polewie z gorzkiej czekolady. twierdzi, ze to najlepszy paczek, jakiego w zyciu jadl (bardzo milo z jego strony, biorac pod uwage, ze jako dobra siostra usmazylam mu skoro swit paczki ;)). ale ja tez uwielbiam polaczenie czekolady i pomaranczy, wiec wierze, ze brat moze miec racje
icon_smile.gif
nastepnym razem napewno odgapie ten pomysl
icon_mrgreen.gif

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
zrobiłam i ja
pierwszy raz w życiu..

no i tak:
ciasto wyszło mi bardzo, ale to bardzo płynne. Musiałam dodać sporo mąki
W smaku sa super
Trochę za bardzo je spiekłam, mea culpa

z połowy ciasta wyszło mi ich ze 30
resztę.. upiekłam. Jeszcze nie wiem jak smakuje ...

fotki za chwilę

PKqUNUybmaaV1v56uX.jpg

i ciasto
aTKwwDScVgpl9e4ERX.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy