Pączki, pączki, pączki...

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Moni, alez piekne paczuchy, jaka obwodka i lukier blyszczacy. Brawo!

Dzis rowniez pieklam paczki, z zupelnie nowego przepisu.
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
a dziekuje bardzo a jakie smaczne!!
icon_smile.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
QUOTE (Joanna @ 16 Jan 2010, 14:15 ) index.php?act=findpost&pid=933393I...?
Nieskromnie dodam, psze Pani, ze jestem oczarowana ostatnimi paczkami, wyszly bardzo puszyste, bardzo miekkie i bardzo pyszne. Ciasto luzne (podobne do Bajaderkowego), smazone z nadzieniem twardym truskawkowym dzemem z konfitura z platkow rozy...po prostu niebo!
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Alez oczywiscie!




Owieczko, kochana, dopiero dojrzalam Twoje paczuchy - pieknie wygladaja pod tym lukrem :D
 

kasik

Member
Gru 14, 2005
535
0
0
Zrobiłam dzisiaj.
To mój debiut pączkowy.Wyszły super.Aż żałuję,że zrobiłam z połowy porcji.
Jestem leniuszkiem i ciasto wyrobiła za mnie maszyna.Usmażyłam we frytownicy,przynajmniej nie miałam stresu,że temp.nie taka.
Wyszły super smaczne.
A mąż powiedział,że mogę być babcią
icon_mrgreen.gif
(u nas w domu tylko babcia piecze pączki).

Zdjęcia są tylko jeszcze nie zgrane na kompa.Wstawię wkrótce,bo zdążyłam uchwycić przed degustacją.Teraz nie byłoby już czego fotografować.
icon_biggrin.gif

lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasik

Member
Gru 14, 2005
535
0
0
Zgrałam fotki.
Pączuszki nie są takie urodziwe jak te Wasze wyżej,ale jak na debiut to jestem zadowolona.
Nie wszystkim wyszły takie fajne białe paseczki,jednak smak jest rewelacyjny.
A i nie wycinałam szklanką tylko "kulałam" w rękach.Kształty też do dopracowania jednak nie zrażam się i będę powtarzać bo warto.
Przepis jest świetny zwłaszcza,że tak mało w nim jajek.U mnie dwu uczuleniowców na jajka i 1 jajo na pół porcji im nie zaszkodziło.

male2.jpg
 

Załączniki

  • male2.jpg
    male2.jpg
    40.6 KB · Wyświetleń: 2

Kuchareczka3

Member
Lut 2, 2010
5
0
0
A ja mam pytanie, slyszlam gdzies o paczkach ktore mozna upiec w piekarniku
icon_smile.gif
.
Ja mam podobny problem z paczkami. W srodku są surowe
icon_sad.gif
, a na zewnatrz wyglądają jak super paczki ...
Nie wiem co robie źle.
Może wlaśnie by mi się udały te pieczone
icon_smile.gif

 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Moni20 - zdradź proszę jak robiłaś ten piękny lukier, taki gładziutki jest i błyszczący?
lecker.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
inula @ 2 Feb 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=939668
gruebel_2.gif

jedyne co mi przychodzi na myśl to donuty Ilonki .
anbetung.gif
dziękuję za podlinkowanie
cvety.gif



Kuchareczka3 @ 3 Feb 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=940098
lecker.gif
O pieknie
icon_biggrin.gif

Zacznę od tych donutów, potem przejdę do paczkow smazonych :D
Dziękuje!
Pączków raczej nie zastąpią smakiem, bo wiadomo - smażone pączki mają swój, specyficzny smak ale jak chcesz pieczone to polecam donuty
daumen.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
tataamm!!! upieklam
icon_smile.gif
pierwszy raz w zyciu i ...wyszly!!!!

niektore ladne inne brzydsze ale wszystkie smakowite
lecker.gif

wyszlo 62 a zostalo 21 paczkow,
moje wybredne dzieci wcinaly az im sie uszy trzesly, mysle, ze chyba nie nie uda mi sie nic zamrozic
wieczorem wstawie fotki
icon_smile.gif
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Jak robicie te obwodke ? Mnie sie przypadkowo jedynie udalo. Niby wie, ze to wyrastanie, ale moje zawsze idiotycznie wyrastaja, jak kule, a nie jak paczki, czyli plaskawe kule. Gdzie blad ?
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Moje się opiły tłuszczem i jakoś tak pękały podczas wyrastania, poprzednimi razy wychodziły takie fajne suchutkie z miękką skórką, a dziś coś strzępiły się te popękania dziwnie, ale to nic, bo pączki są super, z połowy porcji zrobiłam 14 sztuk a sama opędzlowałam 4 jeszcze gorrrrrące
icon_razz.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
i oto moje paczki
icon_smile.gif

moze nie sa piekne ale i tak jestem z nich dumna jak paw
icon_smile.gif

byly ciemniejsze i jasniejsze, z marmoladka i bez, z polewa i posypka, bez posypki,
niektore byly z deczka koslawe

DSCF2491.jpg

niektore mialy nawet jasny pasek,
niektorych nie musialam przewracac, bo same przewracaly sie podczas pieczenia,

DSCF2497.jpg

niektore mialy...dziure

DSCF2507.jpg

i nie mam pojecia dlaczego


tatter, bardzo dziekuje za przepis, juz dzwonilam do mamy i jutro ona piecze, tato juz hopsa z radosci ;)
 

Załączniki

  • DSCF2491.jpg
    DSCF2491.jpg
    143 KB · Wyświetleń: 2
  • DSCF2497.jpg
    DSCF2497.jpg
    40.8 KB · Wyświetleń: 2
  • DSCF2507.jpg
    DSCF2507.jpg
    118.5 KB · Wyświetleń: 2
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy