- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
przepis z Leparda (Liska
)
150 g mąki
250 g mleka
1 łyżeczka drożdży
po godzinie dodać tę miksturę do:
250 g mąki
1 łyżeczka soli
rozmaryn
80 g masła
50 g serka ricotta
wyrobić, poczekać 10 minut, wyrobić z łyżką oliwy lub oleju kukurydzianego, poczekać 10 minut, wyrobić, poczekać 10 minut, wyrobić, zostawić na godzinę, wyrobić. Walkować, kroić według uznania paski i układac na blaszce z papierem do pieczenia. Piec w 180 st 25-30 minut
150 g mąki
250 g mleka
1 łyżeczka drożdży
po godzinie dodać tę miksturę do:
250 g mąki
1 łyżeczka soli
rozmaryn
80 g masła
50 g serka ricotta
wyrobić, poczekać 10 minut, wyrobić z łyżką oliwy lub oleju kukurydzianego, poczekać 10 minut, wyrobić, poczekać 10 minut, wyrobić, zostawić na godzinę, wyrobić. Walkować, kroić według uznania paski i układac na blaszce z papierem do pieczenia. Piec w 180 st 25-30 minut