Lis @ 20 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=451920Co to znaczy solis? Bo mnie się tylko z Gabrielle i Carlosem kojarzy.Solis - nickMi tez sie kojarzy![]()
![]()
kermidt @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457160czym zastapic zlocista przyprawe do kuraka?
no i oczywiscie gold flakes
Złocista panierka ma w składzie: sól, mieszanka curry, papryka, glutaminian sodu, ziarno gryki, imbir, czosnek, pieprz czarny.
Dla mnie z gold flakes były za słodkie - wolę użyć zwykłe płatki kukurydziane.
kermidt @ 11 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=465279a ja dziekuje za zdjecia
wlepiam nos w monitor i widze, ze chyba moja chlapka byla za mala, bo zle sie lepilo.
no nie mam pojecia co bylo nie tak
ale i tak powtorze!
bo nie bylo zle, tyle, ze ja bym chciala perfekt!
ker, ja nie miałam mleka moją chlapką była łyżka śmietany, wrzucałam mięcho partiami do miski z mokrym a potem suchym i maltretowałam paluchami i całkiem ładnie panierka chwyciła![]()
kermidt @ 11 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=465279a ja dziekuje za zdjecia
wlepiam nos w monitor i widze, ze chyba moja chlapka byla za mala, bo zle sie lepilo.
no nie mam pojecia co bylo nie tak
ale i tak powtorze!
bo nie bylo zle, tyle, ze ja bym chciala perfekt!
A ja dodałam na oko trochę większą chlapkę oleju do suchych składników, bo wydawało mi się, że panierka ma być taka lekko pozlepiana przez ten olej. Wymieszałam nawet palcami, żeby się olej ze wszystkim ładnie i równo połączył, co zaprocentowało później w piekarniku tym, że się panierka delikatnie upiekła.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.