trzkasienka
Member
- Wrz 15, 2005
- 4,188
- 0
- 0
Lis @ 12 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=466116Właśnie robię (przyszłam zobaczyć co przepis mówi o soli). Nie mam goldflejksów, a gnuśność nie pozwala mi iść do sklepu, więc używam zwykłych. Ale dodałam łyżeczkę miodu.a orzeszki?????
Malgosimi @ 22 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=491937Dziuniu, co to znaczy, ze do colonela, niezbyt biegla jestem w nazwenictwie kfc
ale stripsy uwielbiam, jelsi sa chrupiace, ale jakos nie zawsze sa wrrrrrrr - i swoja droga, jak sie czyta strajps czy strips. Ja myslalam, ze jak paski, ale mnie poprawiali w kfc ,,stripsy, kukurydza..."Oczywiście Malgosimi masz rację... powinno się to raczej czytać tak jak "paski", ale w Polsce niestety wiele osób nie przykłada do tego wagi.. wszystko się spolszcza...![]()
kermidt @ 23 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=492757dziuniu na co sie przylepia panierke colonela?
twardo krece ciasto z jajka i maki. Lepiej mi sie trzyma. Chce duzo, duuuuzo panierki, a moj syn jeszcze wiecej!Kermidt, mieszam jajko z chlustem mleka, mięso najpierw w mące i potem do jajka, wrzucam wszystkie kawałki od razu, więc miesza się to razem i w zasadzie tworzy takie rzadsze ciasto, potem panierkę wsypuję do płaskiego naczynia równo układam paski, raz obracam, ugniatam i już, trzyma się dobrze![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.