paluchy z piersi kurczaka w chrupiącej panierce goldflakes*

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Chlapka idzie do panierki, ziemniaki są w przepisach
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
a dziękuję dziękuję i cieszę się, że grono fanów tego przepisu się powiększa.
Przy okazji polecam inny przepis w podobny deseń - na panierkę paluszkową.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ja też dziś zrobiłam te paluchy
icon_smile.gif

I muszę przyznać - są pyszne. Bałam się trochę że mięso będzie wysuszone - nic podobnego... jest soczyste i delikatne.
Napewno też wypróbuję paluszkową panierkę.

Robiłam już kiedyś filety w panierce z maślanki zamiast jajka i z pokruszonych krakersów - mniam
icon_smile.gif

Kaha

Member
Sie 10, 2007
68
0
0
Zrobiłam wczoraj na obiad,użyłam zwykłych płatków i dodałam miodu. Do tego zrobiłam ziemniaczki pieczone w ziołach.Wyszło pyszne.Mąż był mocno zaskoczony i zachwycony takim podaniem piersi z kurczaka.Na pewno jeszcze nie raz zrobię.

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
I ja zaserwowałam paluchy. Przygotowałam je na kilka godzin przed spożyciem. Część zrobiłam na ostro, część łagodnie. Zeszły wszystkie i to bardzo szybko
icon_smile.gif

Podałam je z sosami (czosnkowym i chrzanowym).
Dzięki Małgosimi
bussi.gif

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Jesteśmy po obiedzie.Bardzo nam smakowało.Płatki dałam pół na pół ze zwykłymi.Wielkie dzięki za przepis.POLECAM.

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Ja trzymałam 25 min w 210 st bez termoobiegu.Panierka była mało chrupka ale myślę ze to wina ziemniaków które piekły sie na nizszym poziomie.Mimo to były smaczne a synek na kolację pochłonął je do zera.

agal

Member
Sie 24, 2007
15
0
0
zrobiłam i ja!

smakowite, ale dla mnie musi być duuużo więcej ostrej papryki (taką dałam) i chilli.
I ta skórka nie była chrupiąca, ale jak wsadziłam je w tortille z sałatą i papryką i sosami... P O E Z J A!!!

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,694
12
38
Ewuszka @ 31 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=682855mam wielką ochote spróbować ten przepis. tylko mam małą obawę. czy one nie będą za słodkie przez te płatki? czy mogę dac zwykłe? czekam na odpowiedź bo niedługa chce je zrobic rodzince
icon_smile.gif
Jak dla mnie nie są zbyt słodkie z tymi miodowymi płatkami. Ale wiem że kilka cinek robiło te kurczaki ze zwykłymi corn flakesami i też były zadowolone.
icon_smile.gif

Wrz 13, 2004
2,992
0
0
przepis ten był inspiracją

nie mogę uzywac mąki pszennej, więc bułka tarta odpadła
zrobiłam zatem grzanki z chleba żytniego

płatków kukurydzianych też jeść nie mogę (i nie mam), więc wrzuciłam płatki migdałów
przyprawy do grilla nie posiadam, ale dałam mieszankę przypraw z maroka

wyszło niebo w gębie!
nie lubię panierek, bo ociekają tłuszczem, a ta nie
icon_smile.gif

f_0003929.jpg

f_0003930.jpg

f_0003931.jpg

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
mniam mniam nabrałam ochoty na kurczaczka pomimo mojego pełnego brzuszka po obiedzie . zastanawiam sie czy mozna usmazyc na patelni z mała odrobiną tłuszczu , ponieważ moja córeczka uwielbia kurczaka i smażę tylko dla niej - czasem
cook.gif
cook.gif
icon_mrgreen.gif

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Zrobiłam i jak dla mnie zupełnie nie to. Nie żeby nie było smaczne ale imho za dużo papryki, za dużo wszystkiego. Zdecydowanie wolę proste smaki, wystarcza mi obtoczenie w samych płatkach albo w bułce wymieszanej z ziarnem słonecznika czy czegoś w tym stylu.

Pieczenie w piekarniku - fajne bo da się zrobic dużo za jednym zamachem ale z kolei wysusza i chyba musiałabym tej oliwy do panierki dac kilka chlustów a nie jeden, zeby smakowało tak samo delikatnie jak z patelni
gruebel_2.gif
.

Będę powtarzać ale jednak muszę pokombinowac z własnym składem panierkowym bo ten nam nie podpasował.

Dziuniu, na następny ogień idzie Twoja wersja
icon_smile.gif

Julia84

Member
Kwi 15, 2008
2
0
0
Ja uważam że ten przepis jest rewelacyjny
icon_biggrin.gif
no i w sumie nadaje sie jeżeli ktoś stosuje dietę (można smiało pominąć olej)

Moja znajoma robiła go w weekanc, ale piersi od razy dawała do pamierki (czyli pomijała mleko i mąkę) i jest zachwycona
icon_biggrin.gif

Bardzo dziękuję za przepis
bussi.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy