miss.didi @ 24 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1463292Buko, i bez problemu się przechowują? Na razie zrobilam na próbę z 3 papryk i kilograma pomidorów (chyba faktycznie przesadzilam ze smazeniem, bo wyszło mi tylko 500ml) i niby 3. tydz wszystko ok ale trochę się obawiał zrobić większą ilość bo szkoda jakby się popsuło ...Konsystencję można wybrać dowolnie w zależności od przeznaczenia. Ja często używam do kanapek, więc nie może ściekać, wtedy rzeczywiście mało wychodzi.
Gotowy wyrób trzeba dla pewności zapasteryzować. Najczęściej po napełnieniu słoików, umieszczam je w mikrofali i podgrzewam prawie do wrzenia, wyjmuję i szybko zakręcam. Trzeba tylko bardzo pilnować, żeby nie wykipiało. Piekarnik albo garnek z wodą bezpieczniejszy.![]()
JotHa @ 24 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1463295Jak z tym opiekaniem ? Ile czasu ?W piecu rozgrzanym do min. 200* około 20 min. Powinny zacząć się robić czarne bąble. Zresztą po pierwszej partii sama się zorientujesz, bo z niedopieczonych skórka źle schodzi.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.