Paszteciki krucho - drożdżowe*

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,825
1,592
113
Dzisiaj robię z nadzieniem z pieczarek. Włąśnie wyjęłam. Trzeba schować przed rodziną, bo z miejsca zjedzą ... tylko że zapach zdradza. A pachną, że cud malina.
 
  • Like
Reakcje: Joanna

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,839
6,224
113
U mnie właśnie siedzą w piecu. Dziś z nadzieniem z 4 gotowanych udek kurczaka, jednego jajka, 250 g podsmażonych brązowych pieczarek, garści zblanszowanych liści buraka, garści posiekanych liści czosnku niedźwiedziego i odrobiny koperku. Ciasto z mąki orkiszowej pełnoziarnistej i tortowej.

IMG_20240416_151218.jpg
IMG_20240416_152811.jpg
EDIT:
IMG_20240416_161525.jpg
 
Ostatnia edycja:

Misiabela07

Member
Kwi 21, 2024
5
15
3
Zastanawiam się,czy z farszem pieczarkowym z kaszą gryczaną niepaloną i cebulkę też byłyby dobre? Robiłam taki farsz do naleśników na Wigilię i były pyszne.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,619
4,698
113
:wink: Witaj!
Jak smakowało, to nie ma się co zastanawiać. :lol: Bardzo lubie takie połączenia, ale spróbuj zrobić choć kilka z samą rumianą cebulką zmieszaną z odrobiną tartej domowej bułki i tym kremem posmaruj wnętrze pasztecika. :lecker:
 

Misiabela07

Member
Kwi 21, 2024
5
15
3
:wink: Witaj!
Jak smakowało, to nie ma się co zastanawiać. :lol: Bardzo lubie takie połączenia, ale spróbuj zrobić choć kilka z samą rumianą cebulką zmieszaną z odrobiną tartej domowej bułki i tym kremem posmaruj wnętrze pasztecika. :lecker:
Tak,muszę koniecznie wypróbować to nadzienie,bo jest bardzo kuszące, szczególnie dla kogoś kto,tak jak ja,uwielbia rumianą cebulkę smażoną na maśle. Miło mi,że tak szybko zareagowałaś na mój wpis 😊
 
  • Like
Reakcje: Buka

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,619
4,698
113
Właśnie skorzystałam z Twojej słusznej sugestii,by się przywitać i powiedzieć coś o sobie😊 Dziękuję za podpowiedź
:wink:Miałam nadzieję, że skorzystasz. :) Ten powitalny wątek, to trochę, jak sidła zastawiane na nowych. Wszyscy tutaj liczą, że ten nowy wpadnie i zostanie tu na zawsze. :mrgreen:
Rozgość się. (y)
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,906
2,257
113
Upiekłam dzisiaj z farszem z soczewicy. Zapisuję ku pamięci:

2 czerwone cebule z dodatkiem suszonego tymianku podsmażyć na oleju, dodać 2 puszki soczewicy, sól pieprz, chwilę razem podsmażyć, rozgnieść widelcem. Wystudzić. Jeśli po wystudzeniu będzie za suche, dodać oleju.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy