Szczegóły poproszę, bo się na paszteciki zasadzam, na razie gotuje się kapucha.Podciągam i zaraz się zabieram do produkcji. Farsz będzie kapuściano-grzybowy, cebulowy oraz z fety i suszonych pomidorów w oleju z tymiankiem.
U nas tez weszły na stałe zamiast uszek.U mnie będą tradycyjnie, z farszem z kapustą i grzybami, już się mama pytała, czy zrobię. Odkąd pierwszy raz upiekłam, nikt już nie chce uszek, tylko te paszteciki.
A może nadzienie orzechowe by się tutaj nadało: https://www.cincin.cc/threads/rogale-quot-kryzysowe-quot.38182/post-1639538Chodzi za mną to genialne ciasto, ale chcę mieć cos do kawy w sztukach, nie w jednym kawałku. Tylko czym nadziać? Mam powidła z sokiem i skórką z pomarańczy, co przekładałam piernik, ale mało. Czym by jeszcze?
Edit: Już wiem, Zrobię nie ze zwijanego ciasta, a rogaliki, wtedy nadzienia starczy.![]()
A może poprosimy Moderatora o przeniesienie wpisu Hanki do właściwego wątkuTen przepis nie ma nic wspólnego z pasztecikami. To raczej tarta tatin. Tutaj jest podobny przepis: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3629&hl=tatin
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.