Paszteciki krucho - drożdżowe*

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Dzisiaj robię z nadzieniem z pieczarek. Włąśnie wyjęłam. Trzeba schować przed rodziną, bo z miejsca zjedzą ... tylko że zapach zdradza. A pachną, że cud malina.
 
  • Like
Reakcje: Joanna

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,370
3,643
113
U mnie właśnie siedzą w piecu. Dziś z nadzieniem z 4 gotowanych udek kurczaka, jednego jajka, 250 g podsmażonych brązowych pieczarek, garści zblanszowanych liści buraka, garści posiekanych liści czosnku niedźwiedziego i odrobiny koperku. Ciasto z mąki orkiszowej pełnoziarnistej i tortowej.

IMG_20240416_151218.jpg
IMG_20240416_152811.jpg
EDIT:
IMG_20240416_161525.jpg
 
Ostatnia edycja:

Misiabela07

Member
Kwi 21, 2024
2
1
1
Zastanawiam się,czy z farszem pieczarkowym z kaszą gryczaną niepaloną i cebulkę też byłyby dobre? Robiłam taki farsz do naleśników na Wigilię i były pyszne.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,649
2,950
113
:wink: Witaj!
Jak smakowało, to nie ma się co zastanawiać. :lol: Bardzo lubie takie połączenia, ale spróbuj zrobić choć kilka z samą rumianą cebulką zmieszaną z odrobiną tartej domowej bułki i tym kremem posmaruj wnętrze pasztecika. :lecker:
 

Misiabela07

Member
Kwi 21, 2024
2
1
1
:wink: Witaj!
Jak smakowało, to nie ma się co zastanawiać. :lol: Bardzo lubie takie połączenia, ale spróbuj zrobić choć kilka z samą rumianą cebulką zmieszaną z odrobiną tartej domowej bułki i tym kremem posmaruj wnętrze pasztecika. :lecker:
Tak,muszę koniecznie wypróbować to nadzienie,bo jest bardzo kuszące, szczególnie dla kogoś kto,tak jak ja,uwielbia rumianą cebulkę smażoną na maśle. Miło mi,że tak szybko zareagowałaś na mój wpis 😊
 
  • Like
Reakcje: Buka