Paszteciki krucho - drożdżowe*

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
Maraa @ 27 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=925349nie będę piekła dzisiaj, nie będę...
icon_mrgreen.gif
kochana a może byś się dołączyła co
icon_mrgreen.gif

ja właśnie lecę do kuchni robić paszteciki
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Oj jakie piekne!
Tez zrobie, bo na pewno juz nikt kapusty z grzybami jadl nie bedzie.
Tylko niestety przepis musze kombinowac, bo smietany nie wolno
icon_sad.gif

Ach, jak dokucza to ograniczenie!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,378
3,659
113
Maraa @ 27 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=925349Mnie został farsz do uszek, bo wyjątkowo zrobiłam ich w tym roku tylko 300 sztuk, a nie jak zawsze 600
icon_mrgreen.gif
Szalona kobieta...
icon_wink.gif


Margot @ 27 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=925376A paszteciki są przepyszne, chrupiące i mięciutkie za razem -wiem ,że piszę bez sensu ale takie są
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif

rewelacja , Joanno rewelacja
Bardzo się cieszę, że Ci smakowały. Moja rodzina też za nimi przepada.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Obawiam sie, ze jogurt sojowy to nie to.
Smietana zawiera tluszcz, ktory sprawia, ze ciasto jest elastyczne i nie lepi sie do rak. Z sojowym produktem moze byc wrecz przeciwnie
icon_wink.gif

Ale nic to. Sprobuje przepisu BeatySz. Z dotychczasowych doswiadczen wychodzi mi, ze proporcje maki i tluszczu (czyli w moim przypadku niestety margaryny) sa najwazniejsze. Do reszty jakos tez dojde
icon_wink.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Zimne smakują doskonale, świeże są baaaardzo długo a właśnie zajadam się pasztecikami podgrzanymi w mikrofali i popijam barszczykiem który wczoraj gotowałam na nowo
icon_lol.gif

Pychota!
Gdyby nie to że mam krokietów całą górę to już dawno by ich nie było.
W ubiegłym roku robiłam z ciasta serowego jednak te biją tamte na głowę! Jak dla mnie nie ma porównania.
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
Joanna @ 28 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=925548Hmmm..... Chyba je będziesz musiała upiec jeszcze raz, by się o tym przekonać...
icon_mrgreen.gif
jedyne wyjście , tym bardziej ,że Cinka chwali zimne też

Kermidt, ja się przyznam ,że czasami robię takie minimalistyczne paszteciki-maka , woda , olej , przyprawy , drożdże i nadziewam czym popadnie , u mnie w rodzinie bardzo lubią
 

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0
ja robiłam wczoraj już po raz nie wiem który ;)
za każdym razem dokładnie jak już ktoś napisał, znikają szybciej niż się pieką.
ja robię na margarynie i też wychodzą (a wcześniej robiłam i na maśle więc porównanie jest ;) tamte był po prostu bardziej kruche)
w tym roku nawet cieszyły się większym powodzeniem niż pierogi z kapustą i grzybami...

ktoś tu pisał o farszu z cebuli... i dostałam już zamówienie na takie na sylwestra ;)
 

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
34,922
1,508
113
Zrobione, ale muszę pilnować bo co chwilę ktoś do kuchni zagląda.
Paszteciki robiłam z nadzieniem pieczarkowo - cebulowym, narobiłam ciasta z podwójnej porcji, farszu zabrakło (miałam 1kg pieczarek + cebulka), więc wykorzystałam ciasto nadziewając je dżemem gruszkowym i posypując cukrem - wyszły słodkie pierożki.
Aaaa, najważniejsze - paszteciki są NAPRAWDĘ b. dobre, za podanie przepisu
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: