Pieczone udka w majonezowo-ketchupowej polewie*

reniula

Member
Gru 6, 2004
406
0
0
I jA SIĘ NA NIE SKUSIŁAM
icon_razz.gif

Wyszły super dałam pół na pół keczupu pikantnego i łagodnego.
A końcowe 20 minut na termoobiegu .Bardzo chrupiace i ogólnie pycha.Muszę jeszcze sprawdzić czy cycki będa dobre w tej mieszance :dump:

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Zrobiłam jeszcze raz, tylko zmniejszyłam ilość majonezu, uzupełniając musztardą sarepską. Wyszło chyba jeszcze lepsze, zwłaszcza że ketczup był z tych łagodniejszych...
icon_smile.gif

Następną razą zrobię z pikantnym ketczupem.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Ja też znów dziś robiłam i pod koniec pieczenia polałam tym sosikiem który się wytworzył, żeby zrobiło się bardziej chrupkie. No i rzeczywiście było chrupkie ale Joanka orzekła, że woli jak są bardziej flakowate :dump:

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
wczoraj tez zrobilam :mrgreen: tym razem tak jak w przepisie upieklam w piekarniku, bo wczesniej z braku czasu upieklam w grillu elektrycznym, (nie robcie przypadkiem tak ;) ) tym razem tez cyce :mrgreen: o rany, ale to doooobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
A jak te cyce pieczecie? Rozbijacie je wcześniej trochę czy takie grube pieczecie, bo może wypróbuję z piersiami na drugi raz?

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
A jak te cyce pieczecie? Rozbijacie je wcześniej trochę czy takie grube pieczecie, bo może wypróbuję z piersiami na drugi raz?
ja leciutko rozbijam, zeby nie byly, ani za grube ani 'papiurki' (tzn, cieniutkie ;) u mnie w domu sie tak mowi ;) ) czyli bardziej grubsze niz ciensze :mrgreen: mmmmmm.... mniam :mrgreen:

a ha, ja nie dodawalam czosnku, bo nie moge. ale i tak i tak... pychota :mrgreen:

snoo

Member
Lut 17, 2005
28
0
0
Prosciutki i pyszne skorka byla chrupiaca, uzylam funkcji grill w piekarniku po zdjeciu pokrywy. A ten sosik :roll:

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
No to się przyznam, że po zeżarciu kurczaka ja tym sosikiem sobie chlebek smarowałam.... :mrgreen:

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
BeatoSz! Super danko. Zrobiłam kurze piersi zamiast udek i było wyśmienite.

Nawet moje nic niejedzące i wybredne dziecko zajadało ze smakiem.

Dzięki wielkie!

e-lunia

Member
Maj 24, 2005
523
0
0
Ja też korzystam z tego przepisu od dawna. Bardzo nam smakują takie udka. Zawsze to cos innego niż pieczony kurczak. POLECAM

Skoro polecacie zamiast udek cycki, to też na pewno wypróbuje tą wersje :!:

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
O!
to ja też zrobie jak tak zachwalacie

A do tego zrobie ziemnaczki z oregano i sałate na słodko
Już się nie mogę doczekać...

Ja ostatnio ogólnie jakaś niecierpliwa jestem :dump:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
a moga byc bez tej bulki z grila?
bo jak mi sie bulka zacznie sypac w ogien to wszystko splynie.... znaczy splonie :roll:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Jeśli chcesz robić na grillu, to chyba wiekszym problemem może byc sos niż bułka, bo jest go jednak sporo i jak zacznie spływać w ogień, to dopiero zrobi się wesoło.
Aj, zapomniałam dodać opinii, a kurzęce kopytka robiłam już kilka razy, w tym specjalnie na przyjazd teścia 8) Pyszne są, bardzo polecam. Ale mnie nigdy chrupiąca skórka nie wychodziła, co jednak nie ujmuje smaku całej potrawie.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Jeśli chcesz robić na grillu, to chyba wiekszym problemem może byc sos niż bułka, bo jest go jednak sporo i jak zacznie spływać w ogień, to dopiero zrobi się wesoło.
Aj, zapomniałam dodać opinii, a kurzęce kopytka robiłam już kilka razy, w tym specjalnie na przyjazd teścia 8) Pyszne są, bardzo polecam. Ale mnie nigdy chrupiąca skórka nie wychodziła, co jednak nie ujmuje smaku całej potrawie.
Jestem chora na głowę :dump: wogóle nie doczytałam, ze Ker chce to robić na grillu :dump:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
no to jak chcesz na grillu, to może każde udko ułożyć na folii aluminiowej, bo tak bezpośrednio na ruszcie, to może nie być za dobrze sos może spływać ( głównie majonez się pod wpływem ciepła rozpuszcza) no ale spróbuj. Bułka nie jest konieczna, ja lubię, bo jednak robi mi się z niej taka skorupka delikatna jak mocniej podpiekam, ale na grillu i tak się nie zrobi, więc możesz pominąć.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy